Open dag Isala beweegt! Zaterdag 18 maart 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Isala in Zwolle haar deuren tijdens de open dag van de landelijke zorg. Het programma in Isala staat in het teken van ‘bewegen’.
Isala is volop in beweging; wij laten onze nieuwe ontwikkelingen zien. Bezoekers van de open dag komen zelf ook in beweging!

Gratis toegangskaarten

Om ervoor te zorgen dat bezoekers aan de open dag geen last hebben van al te grote drukte, spreiden wij het bezoek over de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur. Inschrijven kan voor een tijdstip op de dag, waarop de bezoeker de route van de open dag start. Een gratis toegangsbewijs is vanaf maandag 6 februari 2017 aan te vragen via de website www.isala.nl/opendag. Er is beperkte toegang. Wij raden belangstellenden aan tijdig een toegangsbewijs te reserveren.

Bezoekers kunnen zich onder andere laten informeren over virtuele zorg. De route leidt ook langs couveuses. RAV IJsselland is met een ambulance op het plein voor de ingang aanwezig, waarbij een ambulanceverpleegkundige uitleg geeft.

Een greep uit ons programma:

Vooruit met de stappenteller

Bewegen is gezond en vooral ook leuk om te doen. Tijdens de route van de open dag zetten bezoekers behoorlijk wat stappen. Wij hebben de route alvast gelopen en onze stappen geteld. Bezoekers mogen dat ook gaan doen, door een digitale stappenteller op de eigen mobiele telefoon te installeren. Bij binnenkomst op de open dag kan de stappenteller aangezet worden en aan het eind van de route kan de bezoeker kijken hoeveel stappen hij heeft gezet!

PEC Zwolle

Medewerkers van voetbalclub PEC Zwolle zijn aanwezig. Bezoekers kunnen kennismaken met de sport ‘Walking football’, een vorm van voetbal waarbij de spelers niet mogen rennen. Een leuk alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen en zo dus in beweging blijven. Samen met medewerkers van PEC Zwolle kunnen belangstellenden met elkaar de strijd aan gaan!

‘Help Harry’

Kinderen kunnen in de huid kruipen van Harry, een facilitair medewerker van Isala. Hoeveel schone uniformen dragen alle dokters van Isala gedurende een hele week?

Poppenpoli

Met een zieke pop of beer kunnen kinderen terecht bij onze poppendokters. Zij houden op de open dag spreekuur op de poppenpoli. Bij binnenkomst op de open dag kan er een afspraak gemaakt worden bij één van de dokters aan de balie van de poppenpoli. De poppenpoli is geschikt voor kinderen van ongeveer drie tot twaalf jaar.

Proeverij ziekenhuismaaltijden

Goede voeding met de juiste voedingsstoffen speelt een belangrijke rol in het snelle herstel van patiënten en om ondervoeding te voorkomen. Bezoekers kunnen de variaties van onze ziekenhuismaaltijden ontdekken en onze eiwit verrijkte snacks proeven.

Bron: Isala

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen