Scherp op Ouderenzorg en Nationaal Ouderenfonds openen meldpunt Trots op Ouderenzorg

Array

In navolging op het manifest Scherp op Ouderenzorg openen Hugo Borst, Carin Gaemers en het Nationaal Ouderenfonds het meldpunt Trots op Ouderenzorg. Het meldpunt is bedoeld om positieve verhalen uit de ouderenzorg te verzamelen. Wat gaat wél goed in de ouderenzorg? Welk verpleeghuis is een voorbeeld voor alle andere verpleeghuizen? Met welk initiatief kunnen we de ouderenzorg in Nederland verbeteren? Deze verhalen worden gebundeld in een witboek en na de Tweede Kamerverkiezingen aangeboden aan politiek Den Haag ter inspiratie en als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland.

Alle ouderen, mantelzorgers en medewerkers in de zorg worden opgeroepen hun bijdrage te doen.

Hugo Borst en Carin Gaemers brachten de afgelopen maanden veel teweeg met hun manifest Scherp op Ouderenzorg, waarmee zij pleiten voor een betere ouderenzorg. Het manifest werd ruim 100.000 keer ondertekend en door een unanieme Tweede Kamer omarmd. Staatssecretaris Van Rijn trok in reactie hierop 100 miljoen euro extra uit voor verpleeghuizen.

Dat geld is hard nodig. “Teveel kwetsbare ouderen in verpleeghuizen krijgen structureel niet de zorg die zij zo hard nodig hebben,” zegt Borst. “Dit is een aantasting van hun grondrechten. Tegelijkertijd weten wij dat er veel verpleeghuizen zijn waar het wél goed gaat. Het zijn juist deze positieve ervaringen die wij willen horen en verzamelen zodat het extra geld goed terechtkomt en we een constructieve bijdrage kunnen leveren aan een betere ouderenzorg.”

De initiatiefnemers hopen op een stortvloed aan positieve verhalen. Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds: “Vertel ons hoe het ook kan en wat ervoor moet gebeuren. Het kan gaan om een woonzorgcentrum waar het goed gaat, om een gemeente die zich op een positieve manier inzet voor ouderenzorg, maar het mag ook gaan over eigen inzichten hoe het beter kan of moet. Wie weet zorgt uw verhaal nou net voor die omslag die zo hard nodig is. Uiteraard worden alle verhalen vertrouwelijk behandeld.”

Het meldpunt Trots op Ouderenzorg is op de volgende manieren te bereiken:
Via de site van het Nationaal Ouderenfonds (ouderenfonds.nl)
Telefonisch via 0800-1325
Mailen kan naar [email protected]
Of schriftelijk naar antwoordnummer 2009, 3970 VD Bunnik
Over Scherp op Ouderenzorg

Met het Manifest Scherp op Ouderenzorg plaatsten Hugo Borst en Carin Gaemers de ouderenzorg hoog op de politieke agenda. Vanuit een onafhankelijke positie werken zij aan verbetering van de zorg voor kwetsbare ouderen.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Bron: Meldpunt Trots op Ouderenzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen