Nieuw: De anatomische les van George Maat

0
1444

Vanaf 16 februari zendt de Kennis van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR, wekelijks De anatomische les van George Maat uit. In deze nieuwe rubriek vertelt Maat iedere week eigenaardigheden over een lichaamsdeel.

Prof. dr. George Maat werd als fysisch antropoloog wereldberoemd vanwege zijn werk aan de identificatie van slachtoffers van talrijke natuur- en humanitaire rampen waaronder de vuurwerkramp in Enschede, de genocide in Kosovo en de MH17-ramp.

Maat heeft gedurende zijn carrière ongelooflijk veel kennis vergaard over de menselijke anatomie. Daarnaast is hij een zeer begenadigd verteller en kent hij elk lichaamsdeel van binnen en buiten. Als hij college geeft, hangen de studenten aan zijn lippen.
De Kennis van Nu
Speciaal voor De Kennis van Nu zal George Maat wekelijks een korte anatomische les geven. Van de ademsappel tot de zwezerik, de kijker zal zich steeds verwonderen over zijn eigen lichamelijke eigenaardigheden.
De anatomische les van George Maat is vanaf donderdag 16 februari elke week te zien in De Kennis van Nu (19.20 uur, NPO 2).
Bron: NTR
Vorig artikelInvestering van 1 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe medicijnen
Volgend artikel‘Liefdesstofje’ maakt darmen verdraagzaam voor bacteriën
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.