Slimme plas-app voor mensen met MS wint € 100.000,-

De winnaar van The World vs. MS wedstrijd is bekend! The World vs. MS heeft innovators uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen om het dagelijks leven van mensen met MS te verbeteren. BladdeRunner, een slimme plas-app, won met de meeste stemmen. Maar liefst twee op de vijf mensen met MS ervaart blaasproblemen. Daarmee sluit het winnende concept goed aan bij de behoefte van mensen met MS. Om de app verder te ontwikkelen, ontvangen de winnaars een bedrag van € 100.000,-.

BladdeRunner

BladdeRunner, een slimme plas-app, is bedacht door een Portugees team. Eén van de teamleden is een aantal jaar geleden gediagnosticeerd met MS. De app beschikt over verschillende functies, zoals een dagboek waar gebruikers informatie kunnen opslaan. Gebaseerd op die informatie voorspelt de app mogelijke momenten voor toiletbezoek en stuurt daaraan voorafgaand notificaties. Daarnaast zoekt de app naar restaurants, hotels of andere locaties met sanitaire voorzieningen. De digitale ‘priority’ kaart is een functie die uitkomst biedt om bijvoorbeeld lange wachtrijen te voorkomen. De ‘SOS Loo’ knop laat gebruikers alle toiletten in de nabije omgeving zien. Ook beschikt de app over een digitaal platform waarop gebruikers contact met elkaar kunnen zoeken en informatie kunnen uitwisselen.

De beloning

De winnende innovatie ontvangt een bedrag van €100.000,- van de initiatiefnemer van The World vs. MS, Sanofi Genzyme. Gedurende achttien maanden wordt het winnende team begeleid om het idee verder te ontwikkelen en realiteit te laten worden. Volgens Tom Snow, Vice President van Sanofi Gezyme’s MS Franchise Europe is BladdeRunner de terechte winnaar: ‘Door het innovatieve concept en het gebruiksgemak zal BladdeRunner ongetwijfeld mensen met MS die last hebben van verminderde blaascontrole helpen. Wij zijn erg trots dat Sanofi Genzyme een rol mag spelen in het realiseren van het idee.’

 

 

 

 

Toegevoegde waarde voor MS community

De functies van de app bieden veel mogelijkheden voor mensen met MS. Het doel is om hen weer de regie over hun eigen leven te geven, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om hun blaasproblemen. De ontwikkelingen van de BladdeRunner en de laatste updates zijn hier  te volgen.

 

 

Over The World vs.MS

The World vs. MS is een internationaal initiatief van Sanofi Genzyme om het leven te verbeteren van mensen met MS en de mensen die hen ondersteunen. De missie van The World vs. MS is om hun dagelijkse leven te verbeteren door hun uitdagingen te begrijpen, mensen met elkaar te verbinden en te blijven innoveren.

Bron: Sanofi Genzyme 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen