Slimme plas-app voor mensen met MS wint € 100.000,-

0
1140

De winnaar van The World vs. MS wedstrijd is bekend! The World vs. MS heeft innovators uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen om het dagelijks leven van mensen met MS te verbeteren. BladdeRunner, een slimme plas-app, won met de meeste stemmen. Maar liefst twee op de vijf mensen met MS ervaart blaasproblemen. Daarmee sluit het winnende concept goed aan bij de behoefte van mensen met MS. Om de app verder te ontwikkelen, ontvangen de winnaars een bedrag van € 100.000,-.

BladdeRunner

BladdeRunner, een slimme plas-app, is bedacht door een Portugees team. Eén van de teamleden is een aantal jaar geleden gediagnosticeerd met MS. De app beschikt over verschillende functies, zoals een dagboek waar gebruikers informatie kunnen opslaan. Gebaseerd op die informatie voorspelt de app mogelijke momenten voor toiletbezoek en stuurt daaraan voorafgaand notificaties. Daarnaast zoekt de app naar restaurants, hotels of andere locaties met sanitaire voorzieningen. De digitale ‘priority’ kaart is een functie die uitkomst biedt om bijvoorbeeld lange wachtrijen te voorkomen. De ‘SOS Loo’ knop laat gebruikers alle toiletten in de nabije omgeving zien. Ook beschikt de app over een digitaal platform waarop gebruikers contact met elkaar kunnen zoeken en informatie kunnen uitwisselen.

De beloning

De winnende innovatie ontvangt een bedrag van €100.000,- van de initiatiefnemer van The World vs. MS, Sanofi Genzyme. Gedurende achttien maanden wordt het winnende team begeleid om het idee verder te ontwikkelen en realiteit te laten worden. Volgens Tom Snow, Vice President van Sanofi Gezyme’s MS Franchise Europe is BladdeRunner de terechte winnaar: ‘Door het innovatieve concept en het gebruiksgemak zal BladdeRunner ongetwijfeld mensen met MS die last hebben van verminderde blaascontrole helpen. Wij zijn erg trots dat Sanofi Genzyme een rol mag spelen in het realiseren van het idee.’

 

 

 

 

Toegevoegde waarde voor MS community

De functies van de app bieden veel mogelijkheden voor mensen met MS. Het doel is om hen weer de regie over hun eigen leven te geven, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om hun blaasproblemen. De ontwikkelingen van de BladdeRunner en de laatste updates zijn hier  te volgen.

 

 

Over The World vs.MS

The World vs. MS is een internationaal initiatief van Sanofi Genzyme om het leven te verbeteren van mensen met MS en de mensen die hen ondersteunen. De missie van The World vs. MS is om hun dagelijkse leven te verbeteren door hun uitdagingen te begrijpen, mensen met elkaar te verbinden en te blijven innoveren.

Bron: Sanofi Genzyme