Amsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365

Array
Grootste tandheelkundige noodhulp kliniek van Nederland vestigt zich in Amsterdam-Oost
Op 24 maart opent in Amsterdam-Oost een nieuwe vestiging van het walk-in tandartsconcept Dental365. Hier kan men 24/7 terecht in het geval van een tandheelkundig probleem. Hierbij wordt nauw samengewerkt met tandheelkundige praktijken, ziekenhuizen en- specialisten uit de omgeving, die hun patiënten doorverwijzen naar Dental365 wanneer zij zelf niet in staat zijn om hulp te verlenen. Dit kan zijn buiten reguliere openingstijden, in het weekend of tijdens de vakantie van een tandarts, maar ook wanneer een tandarts te druk is met afspraken waardoor hij een patiënt niet direct kan helpen.

Vorig jaar verwelkomde Den Haag als eerste stad in Nederland het walk-in concept Dental365. Sinds de opening heeft de kliniek aan duizenden patiënten tandheelkundige hulp geboden. Dental365 is opgericht door een groep tandartsen en specialisten die vonden dat er onvoldoende tandheelkundige noodhulp was. Voor meer informatie zie www.dental365.nl
Dental365 Amsterdam
Amsterdam verwelkomt binnenkort Nederlands grootste spoedeisende tandheelkundige kliniek. Dental365 heeft de wens nauw samen te werken met tandartspraktijken en ziekenhuizen in Amsterdam. Op vrijdag 24 maart opent Dental365 zijn deuren op de Piet Heinkade in Amsterdam. Dr. Igor Schlafman PHD, medeoprichter Dental365, verklaart de behoefte in Amsterdam naar een ‘walk-in’ tandarts noodhulpconcept: “In Amsterdam wordt uiteraard (nood) hulp geboden op afspraak in o.a. ziekenhuizen. Met de komst van Dental365 in Amsterdam wordt, wanneer nodig, hulp geboden op zeer korte termijn. Hiermee wordt tevens ingespeeld op de behoefte om buiten kantoortijden, in vakanties of last-minute terecht te kunnen bij een tandarts zonder eerst een afspraak te maken. Amsterdam huisvest bovendien een groot aantal toeristen, expats maar ook scholen en sportverenigingen waar regelmatig in de weekenden ongelukjes gebeuren. Dental365 biedt uitkomsten voor deze groepen.”
 
Verlengstuk van Tandartspraktijken
Dental365 is een concept waarbij de kwaliteit van spoedeisende zorg én beschikbaarheid een aanvulling is op de ‘gewone’ tandheelkundige praktijken. Tandarts Dhr. Peter van de Hoef van Tandartspraktijk ‘De Tandprotheek’ uit Den Haag is zeer tevreden met Dental365: “Wij zijn blij dat wij onze patiënten ook tijdens praktijkuren naar Dental365 kunnen doorverwijzen aangezien wij niet dagelijks een tandarts bezetting hebben. Hierdoor kunnen wij tóch de juiste zorg aan onze patiënten bieden. Tevens is de rapportage altijd duidelijk!
 
Over Dental365
Dental365 is de grootste spoedeisende tandheelkundige kliniek in Amsterdam. Dental365 is zeven dagen per week geopend en werkt nauw samen met tandheelkundige praktijken en –specialisten om spoedgevallen direct te kunnen behandelen. De formule is gebaseerd op het succesvolle en betaalbare ‘walk-in tandarts’ concept. Voor meer informatie zie www.dental365.nl
Bron: Dental365
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen