LUMC gaat ziekenhuisartsen opleiden

Het LUMC gaat ziekenhuisartsen opleiden. Ziekenhuisartsen zijn in de breedte opgeleide artsen die een centrale rol als case-manager vervullen in de klinische patiëntenzorg. De opleiding in het LUMC is nu officieel erkend en de eerste aios is op 1 februari met de opleiding begonnen.

Ziekenhuisgeneeskunde is een nieuwe medische vervolgopleiding die sinds 2014 formeel erkend is. De ziekenhuisarts verleent als generalist de klinische basiszorg. Hij of zij is als continue factor een vast gezicht voor de patiënt, en borgt de kwaliteit van zorg en veiligheid middels coördinatie in en overdracht van zorg.

Drie plaatsen per jaar

In het LUMC zijn jaarlijks drie opleidingsplaatsen beschikbaar. De opleiding duurt drie jaar en wordt gecoördineerd door opleider drs. Hanneke Bouwsma en plaatsvervangend opleider dr. Marije Reekers. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de LUMC-website over de ‘Opleiding tot ziekenhuisarts’.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen