Nieuw wooncentrum en trainingscentrum voor mensen met hersenletsel in Amsterdam

Array
Nieuw in Amsterdam: woon- en trainingscentrum voor mensen met hersenletsel

Mensen die hersenletsel oplopen kunnen na een intensief revalidatietraject eindelijk in Amsterdam terecht bij een centrum waar ze voldoende tijd krijgen om onder begeleiding te ondervinden hoe het is om weer zelfstandig te wonen. Op 1 maart 2017 opent Brein In Werking, een woon- en trainingscentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Brein In Werking biedt woningen met ondersteuning voor mensen met NAH die niet meer thuis kunnen wonen. Een dergelijke plek is nieuw in onze hoofdstad.

In andere steden, zoals Alkmaar of Doetinchem, kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel al veel langer terecht in een woon- en trainingscentrum. In Amsterdam bestaat een dergelijk initiatief nog niet en worden mensen die een beroerte of ongeluk hebben gehad na een kort revalidatietraject al voor de keuze gesteld: naar een instelling verhuizen of terug naar huis.

NAH

Soms is de revalidatieperiode te kort om die keuze goed te kunnen maken, zagen zorginstelling Nieuw Amstelrade en revalidatiecentrum Reade. Zij werken al jaren met mensen met NAH en zien regelmatig cliënten in een instelling wonen die met extra training zelfstandig hadden kunnen zijn. Of mensen die vastlopen als ze naar huis gaan, omdat ze daar eigenlijk nog niet klaar voor zijn.

De instellingen bundelen daarom nu hun expertise en openen het nieuwe woon- en trainingscentrum Brein in Werking op IJburg in Amsterdam. Mensen met hersenletsel wonen er zelfstandig, in hun eigen volledig aangepaste en ingerichte studio en volgen een intensief traject van cognitieve en praktische trainingen. Op afroep is er 24 uur per dag professionele ondersteuning beschikbaar. Dit biedt de mensen een beter beeld van hun mogelijkheden.

Over Nieuw Amstelrade:

Nieuw Amstelrade ondersteunt mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. De zorginstelling biedt zelfstandig wonen en zinvolle dagbesteding in Amsterdam en Diemen.

Over Reade:

Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Daarnaast speelt Reade een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken.

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op:

www.nieuwamstelrade.nl/kies-jouw-huis/brein-in-werking/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen