Snelle diagnostiek bij borstkanker in Slingeland Ziekenhuis

Array
Nieuwe apparatuur voor borstonderzoek

Het Slingeland Ziekenhuis beschikt sinds kort over de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek. De combinatie van de moderne mammograaf en de nieuwste bioptentafel maakt het mogelijk om eventuele afwijkingen snel en nauwkeurig op te sporen. Daarnaast kunnen bij een verdenking op borstkanker in één sessie meerdere biopten worden afgenomen.

De afdeling Radiologie van het Slingeland Ziekenhuis is blij met de komst van de nieuwe apparatuur. Frank Kruis, teamleider afdeling Radiologie, vertelt: “Het onderzoek bij verdenking op borstkanker is met deze nieuwe apparatuur verder verbeterd. De mammograaf is in het Slingeland Ziekenhuis al enige tijd in gebruik. Dit apparaat maakt het mogelijk om in laagjes door de borst te scannen, waardoor eventuele afwijkingen heel nauwkeurig kunnen worden opgespoord. De nieuwste bioptentafel biedt diezelfde hoge beeldkwaliteit. Dit maakt het mogelijk om bij verdenking op borstkanker exact te berekenen waar het weefsel (biopt) moet worden afgenomen. Bovendien kunnen nu in één sessie meerdere biopten worden afgenomen.” Met deze innovatieve apparatuur ondersteunt het Slingeland Ziekenhuis de eendagsdiagnostiek van borstkanker.

Snelle diagnostiek bij borstkanker

Op het gebied van oncologie werkt het Slingeland Ziekenhuis nauw samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit doen de drie ziekenhuizen onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar over onder andere de zorgprocessen en resultaten van behandelingen. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.

Gezamenlijk behandelen de drie ziekenhuizen jaarlijks ruim 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoren ze tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van deze nieuwe appartuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. Maar bijvoorbeeld ook het realiseren van eendagsdiagnostiek voor patiënten met borstkanker. Alle drie de Gelderse ziekenhuizen van het A.R.T.Z. Oncologisch centrum beschikken nu over deze mammograaf en bioptentafel.

Bron: Slingeland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen