Sustainable Health: Online science debate Nationale Wetenschapsagenda

Array
Op 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Naar aanleiding van deze aankomende verkiezingen heeft de Nationale Wetenschapsagenda een online science debat ingericht.

In deze kieswijzer zijn de standpunten van de grootste politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017 opgenomen met betrekking tot 10 stellingen betreffende onderzoek en wetenschap. Via het logo van de politieke partij ziet u het standpunt en een korte tekstuele toelichting van deze partij op de betreffende stelling. Daarnaast zal er op korte termijn vanuit verschillende disciplines binnen de wetenschap input worden gegeven op deze stellingen en op de weergegeven politieke standpunten.

Nationale Wetenschapsagenda

In 2015 is de Nationale Wetenschapsagenda opgesteld. Hierin vindt u de onderzoeksvragen waar de wetenschap zich de komende jaren op gaat richten. De agenda bundelt de krachten van verschillende partijen en stimuleert daarmee samenwerking tussen wetenschappers, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De Nationale Wetenschapsagenda zoekt aansluiting bij bestaande onderzoeksagenda ’s zoals het Europese onderzoeksprogramma Horizon2020. Op de korte en middellange termijn zal de Nationale Wetenschapsagenda doorwerken in de profilering van de universiteiten en hogescholen, de programmering van de partners van de kenniscoalitie, de ontwikkelingsrichting van de nationale onderzoeksinstituten en in investeringen in grote onderzoeksfaciliteiten.

Kenniscoalitie

De Kenniscoalitie ontwikkelde de Nationale Wetenschapsagenda in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Economische Zaken. De Kenniscoalitie bestaat uit de universiteiten (VSNU), hogescholen (VH), universitair medische centra (NFU), KNAW, NWO, VNO-NCW, MKB-Nederland en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2).

Onderzoeksagenda naar Sustainable Health

Bron: NFU

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen