Fotowedstrijd Zelfcompassie en Parkinson #parkinsons

11 april 2017, Wereld Parkinsondag: Win een coachgesprek en een exemplaar van het Parkinson Doeboek!

Een chronische ziekte zoals Parkinson doet wat met jou … en met de mensen om je heen. Jij en je naasten moeten leren omgaan met de beperkingen die zich langzaam maar zeker manifesteren. Een krachtig middel om je daarbij te helpen is zelfcompassie: mededogen met jezelf. Door zelfcompassie ben je beter in staat om de ziekte en haar gevolgen te accepteren en desondanks positief in het leven te staan.

In het Parkinson Doeboek legt Josca Bos uit hoe je zelfcompassie ontwikkelt. Wil je er iets van ervaren, bezoek dan eens een uitvoering van het theaterstuk Kracht door Zelfcompassie, dat Dagmar Terpstra en Marieke Heerema op basis van dit boek schreven.

Fotowedstrijd

Wat is zelfcompassie volgens jou? Kun jij aan andere mensen die met een chronische ziekte te maken hebben, de kracht van zelfcompassie laten zien?
Maak een foto over het onderwerp Zelfcompassie. Je kunt ook een schilderij, tekening, collage of iets anders maken en dat fotograferen.

Prijzen
  • Eerste prijs: Parkinson DoeBoek en drie gratis coachgesprekken met Josca Bos of Arjaan Hijmans van den Bergh.
  • Tweede prijs: Parkinson DoeBoek en e?e?n gratis coachgesprek met Josca Bos of Arjaan Hijmans van den Bergh.
  • Derde prijs: Parkinson DoeBoek.
    Josca Bos is ervaren coach, parkinsonpatiënt en auteur van het Parkinson DoeBoek. Arjaan Hijmans van den Bergh is uitgever. Hij helpt je op weg bij het schrijven van je eigen boek! 

    Inzending

    Stuur je inzending(en) uiterlijk 31 maart via de website: https://www.linkedin.com/pulse/fotowedstrijd-zelfcompassie-arjaan-hijmans-van-den-bergh of www.degezondepers.nl/parkinson.

    Uitgeverij De Gezonde Pers organiseert deze wedstrijd ter gelegenheid van Wereld Parkinsondag (11 april 2017).
    Iedereen die, als patiënt of als mantelzorger, te maken heeft met een chronische ziekte kan aan de wedstrijd meedoen.
    Publicatie

    Op Wereld Parkinson Dag, 11 april, maken we de winnaars bekend en plaatsen we een selectie van de inzendingen op de website en de facebookpagina van het Parkinson DoeBoek. Door je deelname ga je ermee akkoord dat wij je inzending mogen gebruiken voor promotie van het Parkinson Doeboek en de theatervoorstelling.

    Meer informatie

    Meer informatie over het boek, de theatervoorstelling en de wedstrijd vind je op: www.degezondepers.nl/parkinson.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen