UMCG organiseert Noordelijk Zorgdebat

Array

 Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit? Diverse kandidaten voor de Tweede Kamer uit Noord-Nederland gaan hierover op uitnodiging van het UMCG in debat bij Het Noordelijk Zorgdebat op 13 maart in het UMCG. De kandidaat-Kamerleden gaan in debat over healthy ageing, preventie en de ouderenzorg in de regio.

Het Noordelijk Zorgdebat begint met een korte inleiding van Jos Aartsen met de visie van UMCG op healthy ageing, preventie en ouderenzorg. Aansluitend debatteren kandidaat-Kamerleden over stellingen van geneticus Lude Franke en hoogleraar ouderengeneeskunde Sophia de Rooij. Want hoe belangrijk vinden de verschillende partijen preventie van ziekten, en wie is daar volgens hen verantwoordelijk voor? En hoe ziet de toekomst van de ouderenzorg eruit in tijden van krimp, vergrijzing, innovaties en het feit dat mensen steeds vaker meerdere ziektes hebben?

 

In zijn nieuwjaarstoespraak lichtte Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur UMCG, de noodzaak toe om in de Nederlandse gezondheidszorg alle aandacht te geven aan preventie. Preventie is in zijn ogen de enige manier om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. Aartsen: ‘Ongewijzigd beleid leidt er toe dat in 2030 van een modaal inkomen tot bijna 30% aan zorgkosten wordt besteedt: dit is een onaanvaardbaar groot deel van ieders inkomen’.  Ook deed hij in het nieuwjaarstoespraak een oproep tot meer samenwerking in de regio. Om over deze belangrijke thema’s de opvattingen van de verschillende politiek partijen te vernemen, organiseert het UMCG nu Het Noordelijk Zorgdebat.

 

De deelnemers aan het Noordelijk Zorgdebat zijn:

  • VVD                      Arno Rutte #20
  • PvdA                     William Moorlag #9
  • CDA                      Agnes Mulder #13
  • D66                      Antje Diertjens #18
  • SP                        Sandra Beckerman #6
  • CU                       Stieneke van der Graaf #6
  • 50plus                  Theun Wiersma #11
  • PvdD                    Kirsten de Wrede #25

Het Noordelijk Zorgdebat vindt plaats in de Blauwe Zaal van het UMCG en is op maandag 13 maart tussen 12.00 en 13.00 uur.

Iedereen is van harte welkom om Het Noordelijk Zorgdebat bij te wonen. Aanmelden is niet nodig, echter ‘vol = vol’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen