Veranderingen in de trombosezorg op informatiedag Trombosedienst

0
664

Wie trombose heeft, zit vaak jarenlang vast aan bloedverdunners. Sinds kort zijn er nieuwe soorten bloedverdunners beschikbaar met een beter effect en minder bijwerkingen. Deze nieuwe antistollingsmedicijnen en zelfmanagement staan centraal op de informatiedag over veranderingen in de trombosezorg, op 25 maart in Meander Medisch Centrum.

Antistollingsmedicijnen voorkomen dat er stolsels in het bloed komen. Stolsels kunnen ernstige gevolgen hebben, zoals en beroerte of hartinfarct. De informatiedag is bestemd voor mensen die bloedverdunners gebruiken en wordt georganiseerd door de Trombosedienst van het ziekenhuis.

Zelfmanagement

Het programma bestaat uit vier informatieve lezingen van ongeveer een half uur. Deze gaan onder meer over de nieuwe antistollingsmiddelen, boezemfibrilleren en zelfmanagement. Dat laatste houdt in dat de patiënt thuis zelf z’n bloedwaarden meet en deze in een digitale omgeving vastlegt. De arts kan dit op afstand controleren. Daardoor hoeft de patiënt niet meer naar een prikpunt of naar het ziekenhuis te gaan voor bloedafname. Op de informatiedag is er ook een markt te bezoeken met kraampjes die te maken hebben met trombose en antistolling. Meer informatie staat op www.meandermc.nl/trombosedienst.

Bron: Meander MC

Vorig artikelAC Farm Invest B.V. mag apotheken in Elspeet en Westerbork kopen
Volgend artikelHelft institutionele beleggers geen beleid op tabak
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.