Anita Witzier loopt mee met medisch team MMC

0
2103

Máxima Medisch Centrum (MMC) staat vanaf 15 mei (22.10 uur op NPO 1) centraal in Anita wordt Opgenomen. Dit is de start van het derde seizoen van het programma. Anita bezoekt wekelijks een ander ziekenhuis en onderzoekt steeds een ander specialisme in een andere leeftijdsgroep. Ze volgt daarbij de levenscyclus: van neonatologie tot geriatrie.
In de eerste uitzending draait Anita mee in het medisch team van de NICU, de neonatale intensive care unit, van Maxima Medisch Centrum. Op deze afdeling zetten artsen zich in om de allerkleinsten in leven te houden. Kinderen van wie de organen nog niet rijp zijn, omdat ze soms al na 24 weken zwangerschap geboren worden. Dit zorgt voor veel dilemma’s bij artsen en ouders. Anita Witzier kijkt mee bij de verzorging van deze piepkleine mensjes, voor wie met man en macht wordt gestreden en gaat in gesprek met zorgverleners en ouders.

Al jaren beheerst de zorg het nieuws

Anita Witzier kijkt uit naar het derde seizoen van haar programma: “Al jaren beheerst de zorg het nieuws. Ik ben ontzettend onder de indruk van de manier waarop artsen en verpleegkundigen te werk gaan. Ze hebben te maken met een hoge werkdruk, waarbij het echt gaat om mensenlevens. Tegelijkertijd zijn zij met zo’n enorme bevlogenheid en toewijding aan het werk, ik heb hier veel bewondering voor”.

Voortschrijdende wetenschap versus kwaliteit van leven versus kostenbesparing: wat kunnen artsen tegenwoordig allemaal en moeten we dat allemaal wel willen? Anita draait in zes afleveringen mee met de zorgverleners, op zoek naar de antwoorden.

Anita wordt Opgenomen, maandag 15 mei, 22.10 uur op NPO 1. 
Vorig artikelTolk- en Vertaalcentrum Nederland lanceert TolkentelefoonApp voor de zorg
Volgend artikelMensen met een bijzonder talent: autisme
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.