UMCG organiseert “Hackathon” met professionals en patiënten

Array

Het fenomeen “Hackathon” verovert Groningen. Onlangs waren er al dergelijke programmeer-wedstrijden in The Big Building en op Eelde, en in mei komt er ook een in het UMCG. In het weekend van 19 tot en met 21 mei organiseert het UMCG namelijk voor de tweede keer Hacking Health Groningen, zo meldt een website met het belangrijkste ICT nieuws van het Noorden, Samenwerking Noord. Tijdens de UMCG- hackathon gaan patiënten, zorgprofessionals, designers, ondernemers en programmeurs met elkaar aan de slag om met behulp van de nieuwste technieken de zorg te verbeteren. Jaarlijks organiseren vijf UMC’s in Nederland ‘Dutch Hacking Health’. Een weekend lang werken multidisciplinaire teams in Groningen, Utrecht, Leiden, Nijmegen en Maastricht slimme ideeën uit tot echte zorgoplossingen. Doel is een golf aan zorginnovatie over Nederland te laten rollen.

Het thema van deze tweede editie is ‘Healthy Ageing’. Vragen als ‘Hoe blijven wij gezond in een wereld die daar niet altijd voor is gemaakt?’, ‘Hoe worden we snel beter als we ziek worden?’ en ‘Hoe leven we zo goed mogelijk als we ziek worden?’ spelen dan ook een centrale rol.

Hackathon

Een deskundige jury zal de verschillende concepten die tijdens de hackathon ontstaan beoordelen. De winnaars worden beloond met coaching, training, toegang tot netwerken en podia, om ervoor te zorgen dat de kans op realisatie flink wordt vergroot.

Om (eventuele) deelnemers vrijblijvend kennis te laten maken met de stand van zaken in de zorgsector en de vraagstukken die er liggen, organiseert het UMCG op de dinsdagen (2, 9, 16 mei) voorafgaand aan de hackathon een aantal meetups. Daar wordt alvast dieper ingegaan op thema’s die tijdens de hackathon centraal zullen staan, zoals design thinking, healthy ageing en pitchen.

Inschrijven

Deelname aan Hacking Health Groningen kost 50 euro (inclusief maaltijden). Studenten krijgen 50 procent korting en medewerkers van het UMCG kunnen hiervoor gebruikmaken van hun persoonlijk budget.

Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar dutchhackinghealth.nl/groningen

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen