Aanwijzing voor Tandartspraktijk Van Hugten in Hilversum

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Tandartspraktijk Van Hugten in Hilversum een aanwijzing opgelegd. Tandartspraktijk Van Hugten moet binnen twee maanden maatregelen nemen om de vastgestelde tekortkomingen te herstellen.

Wat is er aan de hand?

De inspectie heeft sinds mei 2016 een aantal inspectiebezoeken gebracht aan Tandartspraktijk Van Hugten. De inspectie zag tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie en op organisatorisch gebied.

Na de bezoeken en de bevindingen, zijn verbetermaatregelen opgesteld. Maar die zijn nog steeds niet goed uitgevoerd. Daarnaast zag de inspectie op enkele punten dat de zorgaanbieder zelfs achteruit was gegaan.

Waarom legt de inspectie een aanwijzing op?

De aanwijzing betekent voor de zorgaanbieder dat hij zodanige maatregelen dient te nemen dat de geconstateerde tekortkomingen binnen twee maanden zijn hersteld. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. Zie ook algemene uitleg over onze maatregelen.

Met (on)aangekondigde bezoeken blijft de inspectie de voortgang nauwlettend volgen.

Bron: IGZ

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen