Digitaal Levensboek brengt levensloop ouderen tot leven

Array

Met een paar kliks een leven in woord en beeld samenvatten: vanaf vandaag kan het met Familienet. Om zorgverleners en hun bewoners nóg beter te verbinden introduceerde het Groningse bedrijf een uniek, digitaal Levensboek. Een waardevol document voor alle betrokkenen.

Betrokkenheid van familie en zorgverleners
Familienet biedt zorginstellingen en families al tien jaar de mogelijkheid om makkelijk waardevolle informatie uit te wisselen door middel van een afgeschermde website. Zo is iedereen rondom de cliënt op de hoogte van belangrijke zaken.
Dat verhoogt de betrokkenheid en verbetert de zorg, weten ze bij Familienet en de meer dan 500 aangesloten zorginstellingen al jaren. “We zagen dat er steeds meer herinneringen werden gedeeld binnen Familienet. Dat bracht ons op het idee om ook een digitaal levensboek te introduceren.”
Geen vergeten foto’s meer
Het Levensboek kan door de familie worden ingevuld. Zo leert de zorgverlener de levensloop van de cliënt beter kennen en kunnen samen de bijzondere herinneringen opnieuw worden beleefd.
Het idee van een levensboek bestaat in zorgland al langer, maar een mooie digitale versie was er nog niet. Maarten Bloemink sr van Familienet: “Het is geweldig dat familie ook op afstand kan bijdragen aan het Levensboek. Het uploaden van een foto of zelfs video is zo gebeurd en dat zorgt voor een prachtige verzameling die anders vaak jammer genoeg onbekeken blijft.”
Het levensboek is nu beschikbaar op Familienet voor zowel zorginstellingen als particulieren.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen