Bekroning radionuclide onderzoek in Meander Medisch Centrum

In Meander Medisch Centrum zijn vandaag tijdens het Wetenschapssymposium prijzen uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek. De prijs voor de beste wetenschappelijke poster was voor Femke Intema van de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Zij deed onderzoek naar de radionuclide Gallium-68-PSMA bij patiënten met prostaatkanker. Winnaar van de presentatieprijs werd Livia de Guerre van de afdeling chirurgie. Zij deed onderzoek naar littekenbreuken na het opheffen van een stoma.

Juryvoorzitter Albert van de Wiel, hoogleraar ‘Clinical Medicine and Isotopes for Health’ bij de Technische Universiteit Delft en voorheen werkzaam als internist in Meander Medisch Centrum memoreerde het enthousiasme bij alle onderzoekers. Bij de jurering van de posters woog voor de jury vooral mee of het onderzoek door Meander en in Meander is opgezet. Dat is bij het Gallium-68-PSMA onderzoek zeker het geval. Meander heeft veel kennis in huis op het gebied van radionuclide onderzoek.

Nucleaire geneeskunde

Ook de publicatieprijs 2016 stond in het teken van nucleaire geneeskunde. De Johan Herman Francken van Brunswijk-prijs ging naar ziekenhuisapotheker Rogier Lange. Hij heeft onderzoek van hoog niveau gepubliceerd over de werking van de radionuclide rhenium-188-HEDP, waarop hij in januari promoveerde.

Tijdens dit achtste Meander Wetenschapssymposium hielden zeven onderzoekers een presentatie voor een zaal vol medisch specialisten, huisartsen, artsen in opleiding, paramedici en verpleegkundigen. Daarnaast presenteerden tien onderzoekers hun onderzoeksresultaten op een poster. Alle bijdragen zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Wetenschap in Meander’, dat tweemaal per jaar een inkijkje geeft in het toegepast wetenschappelijk onderzoek dat in Meander wordt verricht. Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. “Bij onze status als STZ-ziekenhuis hoort een goed onderzoeksprofiel, daarom blijven we onderzoek stimuleren. Dit vraagt om prioriteiten, in een tijd waarin we méér willen met minder en er beperkt ruimte is voor investeringen”, aldus Hilde Dijstelbloem, lid Raad van Bestuur.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen