Diabetes Fonds zoekt ‘Het Beste Diabetesidee’ van Nederland

Array

Het Diabetes Fonds is op zoek naar een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken. Deze zoektocht is onderdeel van het programma ‘Het Beste Diabetesidee’. Het is ontwikkeld om te zorgen dat goede ideeën de kans krijgen om te worden uitgevoerd. De keuze van het beste idee wordt door het publiek bepaald.

Diabetes is een voltijdbaan met de patiënt als topmanager. Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het Diabetes Fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kan 5.000 tot 50.000 euro worden aangevraagd.

Iedereen kan meedoen

Iedereen met een goed idee en een haalbaar plan om het leven met diabetes makkelijker te maken kan meedoen. Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Vorig jaar is de Hypo Pleister als winnaar uit de bus gekomen. Het Diabetes Fonds stelde 50.000 uur ter beschikking om het idee verder uit te werken. Een tweede bedrag van 50.000 euro ging naar de app ‘MyDi@MATE’. Twee andere ideeën kregen ieder 25.000 euro: de ‘Dia-Sit’ app en het tv-programma ‘Cooking back to our Roots’.

Hoe werkt het?

Vanaf nu tot en met 18 april kunnen mensen hun idee indienen door een filmpje in te zenden. In het filmpje wordt het idee kort gepresenteerd. Een jury maakt een eerste selectie uit de diabetesideeën, waarna het publiek kan stemmen op hun favoriet.

Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

Bron: Diabetes Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen