Kwaliteit Nederlandse tandartsen in beeld

Array
Patientenreview komt met uitgebreide reviewpagina om klantervaring in beeld te brengen

Het belang van een goede online reputatie is onmiskenbaar. Maar de score van de praktijk is voor zowel patiënten als tandartsen zelf nog niet altijd even inzichtelijk, vooral wanneer reviews verspreid staan op verschillende vergelijkings- en social media websites.

Patiëntenreview heeft daar iets op gevonden. Op 1 april a.s. lanceert het een website waarop alle online beoordelingen over de praktijk 24/7 in de gaten wordt gehouden, verzameld en geëvalueerd wordt.

“De kwaliteitsbeoordeling van de Nederlandse zorg kan veel inzichtelijker’’, aldus oprichter van Patientenreview, Wouter Krusemann. “Met een algoritme evalueren we de reviews op Independer, Google plus, Zorgkaartnederland, Facebook en Patiëntenreview. Hiermee creëren we per praktijk een eigen reviewpagina, zodat patiënten een beter beeld krijgen van de kwaliteit. De zorgverlener kan dit weer gebruiken als widget, op bijvoorbeeld de website van de praktijk of op het wachtkamerscherm’’.

Uitbreiding

Na de lancering in de mondzorg zal de analyse uitgebreid worden naar andere zorgsectoren, zoals huisartsen en de fysiotherapie.

Benieuwd naar de reviews van uw praktijk? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het monitoren van uw online reputatie? Op patientenreview.nl/light kunt u nu gratis uw account activeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen