68.000 scholingstrajecten in zorg dankzij Regionale Sectorplannen

Array

Dankzij de Regionale Sectorplannen Zorg hebben 68.000 medewerkers in de zorg scholing gevolgd. Dit blijkt uit cijfers die op woensdag 22 maart worden gepresenteerd aan demissionair staatssecretaris Van Rijn (VWS) bij zorgorganisatie ActiVite. Deze resultaten en met name de succesfactoren van de aanpak, zijn van belang nu de zorgsector te maken krijgt met personeelstekorten.

Het doel van Regionale Sectorplannen Zorg is medewerkers bij- en nascholen om hen voor te bereiden op de veranderingen in de zorg. Nu deze Sectorplannen bijna ten einde lopen, is het tijd om de balans op te maken.

Presentatie

De resultaten en de bijzondere aanpak van de Regionale Sectorplannen Zorg worden vandaag tijdens een besloten bijeenkomst gepresenteerd aan staatssecretaris Van Rijn en ambtenaren van het ministerie van VWS en SZW, de Stichting van de Arbeid en het CNV aanwezig.

Over RegioPlus
RegioPlus is het samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties. Hun missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: Zorg en Welzijn. Door zich op bekwaam en voldoende personeel te richten, zorgen zij ervoor dat de continuïteit en kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft. Naast het samenwerkingsverband RegioPlus, bestaat er ook het landelijke opererende Bureau RegioPlus, dat de regionale werkgeversorganisaties ondersteunt bij hun missie en de daaruit afgeleide kerntaken. www.regioplus.nl

Bron: RegioPlus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen