Teledermatologie nu nog eenvoudiger met TeleDE

Array
TeleDE: een  app voor huisartsen ontwikkeld door Dermicis

Door gebruik van teledermatologie kunnen patiënten vaak sneller geholpen worden bij huidaandoeningen. Vanaf vandaag kan dat nog eenvoudiger en sneller met TeleDE, een teledermatologie app voor huisartsen. Makkelijk met een smartphone te gebruiken, snel antwoord, veilig en gratis. TeleDE is ontwikkeld door Dermicis, een van de grootste aanbieders van dermatologische zorg, in nauwe samenwerking met huisartsen van Arts en Zorg. De app is gemaakt door ZIVVER.

Waarom een app voor teledermatologie?

Met teledermatologie kunnen patiënten in veel gevallen sneller geholpen worden door hun eigen huisarts, zonder verwijzing naar een specialist. De bestaande manieren om een teledermatologie consult te versturen zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk. Met de app willen Dermicis en Arts en Zorg het gebruik van teledermatologie bevorderen om zo de dermatologische zorg in Nederland een stukje beter te maken. Op een eenvoudige manier worden huisartsen ondersteund in hun eigen praktijk op dermatologisch gebied. Zo draagt TeleDE bij aan toegankelijke, goede zorg en bovendien zinnige en zuinige zorg.

TeleDE

Via de TeleDE app kunnen huisartsen eenvoudig en veilig een vraag aan een Dermicis dermatoloog stellen. Dit gebeurt door een foto van een mogelijke dermatologische aandoening via de app te sturen samen met aanvullende informatie, zoals de duur en de aard van de klachten. De foto’s worden direct vanuit de app gemaakt, net zoals bijvoorbeeld bij WhatsApp. Het uitvoeren van het gehele consult duurt nog geen drie minuten. Een dermatoloog van Dermicis beantwoordt het consult nog hetzelfde dagdeel, of in geval van spoed binnen 30 minuten. De app is voor alle huisartsen in Nederland kosteloos beschikbaar.

TeleDE is in principe voor elke dermatologische aandoening te gebruiken, al zijn gepigmenteerde afwijkingen soms moeilijk te beoordelen op een foto en zal de dermatoloog deze mogelijke aandoening in de spreekkamer moeten beoordelen.

De voordelen op een rij

TeleDE is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen dermatologen van Dermicis en huisartsen van Arts en Zorg en sluit daardoor heel goed aan bij de zorgprocessen in de dagelijkse praktijk. De belangrijkste voordelen van TeleDE zijn:

  • Gebruiksvriendelijk: Het teleconsult is binnen enkele minuten met een smartphone verstuurd, zonder downloads, koppelingen of kabels
  • Snel: Binnen een dagdeel antwoord van een ervaren dermatoloog
  • Veilig: Veilige communicatie en opslag van privacygevoelige gegevens
  • Kosteloos: Een account of een consult is kosteloos. Patiënten betalen geen eigen risico

TeleDE is een dienst van Dermicis en wordt mogelijk gemaakt door ZIVVER. ZIVVER is een platform voor veilige communicatie. Door gebruik te maken van het ZIVVER platform garandeert Dermicis maximale veiligheid van privacygevoelige gegevens. Alle data zijn versleuteld en niet toegankelijk voor derden (ook niet voor ZIVVER). Ook worden er geen gegevens op de telefoon of computer opgeslagen. De accounts van de dermatologen en de huisartsen zijn extra beveiligd met het inloggen in twee stappen.

Over Dermicis

Dermicis is één van de grootste gespecialiseerde aanbieders van dermatologische zorg in Nederland. Dermicis streeft ernaar hoogwaardige en efficiënte dermatologische zorg toegankelijk te maken voor iedereen die dat nodig heeft. Dermicis heeft 16 specialisten en werkt op 18 locaties in de regio’s Haarlem, Alkmaar, Doetinchem, Enschede, en Delft.

Over Arts en Zorg

Arts en Zorg is een organisatie van geïntegreerde eerstelijns gezondheidscentra waarin huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en psychologische zorgverleners nauw met elkaar samenwerken. Het doel is laagdrempelige zorg dicht bij de patiënt te bieden, afgestemd op de zorgvraag uit de wijk. Arts en Zorg heeft meer dan 20 (regionale) gezondheidscentra door het hele land.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen