Thyrax in de derde kwartaal van 2017 beschikbaar voor patiënten

Update: 14:00 uur
Aspen kan pas in het derde kwartaal de tekorten van Thyrax Duotab oplossen. Dit meldt de website van de KNMP: Farmanco. Die de informatie op 27-3-2017 aanpaste. Sinds begin 2016 ontstonden de voorraadtekorten van dit schildkliermedicijn als gevolg van de overgang van de productie naar Aspen’s locatie in Duitsland, die noodzakelijk was door de contractuele stopzetting van de levering van Thyrax door de vorige producent MSD. Er zijn in de afgelopen maanden verschillende partijen Thyrax geproduceerd en deze worden nu onderzocht op kwaliteit en stabiliteit. Aspen werkt nauw samen met het CBG om verzekerd te zijn dat het geneesmiddel aan de huidige eisen voldoet. Dit blijkt moeilijker dan verwacht. Aspen kan de bevoorrading van dit product pas weer hervatten, zodra het CBG bevestigt dat het product stabiel is.  

 

Minder stabiel

In januari van dit jaar is openbaar gemaakt dat Aspen te kampen zou krijgen met een voorraadtekort van Thyrax. Hoewel de eerste Thyrax proefpartijen van de Duitse productielocatie van Aspen kwaliteitsresultaten lieten zien vergelijkbaar met die van het in Nederland geproduceerde product, bleek dat het product na bewaring minder stabiel was dan voorzien. Na verdere technische samenwerking denkt Aspen de stabiliteitskwesties te kunnen oplossen. De nieuw geproduceerde partijen moeten echter onder verschillende omstandigheden gedurende een periode van zes maanden opgeslagen en geanalyseerd worden. Aspen heeft pas na deze zes maanden zekerheid over de stabiliteit van het product en het CBG zal dan in staat zijn om de stabiliteit en aanvaardbaarheid van het product te beoordelen. Daar lijkt nu wat meer zicht op te zijn.Helaas hebben we nog geen reactie van Aspen op de statuswijziging die op 27-3-2017 bij Farmanco werd doorgevoerd. Als het hiervoor beschreven proces succesvol verloopt, verwacht Aspen dat Thyrax in de derde kwaliteit van 2017 weer beschikbaar zal zijn voor patiënten.

Bron: Farmanco

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen