Verscherpt toezicht Het Talenten-huis opgeheven

Array

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben het verscherpt toezicht op Het Talenten-huis te Enkhuizen per 28 maart 2017 opgeheven.De inspecties hebben geconstateerd dat Het Talenten-huis belangrijke verbeteringen heeft doorgevoerd om te voldoen aan de kwaliteitseisen van verantwoorde hulp voor jeugd. Er is een grote vooruitgang in de kwaliteit van de uitvoering van de hulpverlening zichtbaar sinds april 2016.

Het Talenten-huis voldoet nu aan 51 van de 56 beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Bij de thema’s uitvoering hulpverlening en leefklimaat zijn alle verwachtingen als voldoende beoordeeld. De inspecties zijn van mening dat Het Talenten-huis verantwoorde hulp biedt aan jeugdigen en dat de bestuurlijke continuïteit nu voldoende gewaarborgd is. De inspecties verwachten dat Het Talenten-huis ervoor zorgt dat de genomen verbetermaatregelen structureel zijn.

Instellen verscherpt toezicht
Op 20 april 2016 is Het Talenten-huis onder verscherpt toezicht gesteld. Naar het oordeel van de inspecties was de kwaliteit van de uitvoering van de jeugdhulp onvoldoende. De tekortkomingen waren structureel van aard. Verbetering was nodig voor de tekortkomingen op het gebied van de kwaliteit van de hulpverlening, veiligheid, cliëntenpositie, organisatie en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Gedurende het traject van verscherpt toezicht hebben de inspecties op meerdere momenten verschillende toezichtactiviteiten uitgevoerd. Deze bestonden onder andere uit (on)aangekondigd toezicht op locatie, bestuurlijke gesprekken en het beoordelen van voortgangsrapportages door Het Talenten-huis over de verbeteringen.

Binnenkort wordt het rapport gepubliceerd van de eindtoets die heeft geleid tot de opheffing verscherpt toezicht.

Bron: de Inspectie Jeugdzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen