NVZ: Definitieve prijsindex 2017 bekend

Array

De definitieve prijsindex voor 2017 is inmiddels bekend. Zo ook de ramingen voor 2018. De prijsindexcijfers, gebaseerd op ramingen van het Centraal Planbureau (CPB), zijn belangrijk voor de omvang van financiële kaders, voor tarieven en prijzen.

Ontwikkeling prijsindexcijfers 2017

Het macrokader wordt vanaf 2017 geïndexeerd op basis van de prijsindex zoals geraamd in de macro-economische verkenning (MEV). Deze wordt gepubliceerd in september voorafgaande aan het jaar. Hiermee is al in september voorafgaand aan het jaar de definitieve hoogte van het macrokader (inclusief de loon- en prijsbijstelling) bekend. De NVZ heeft u hierover in een eerder nieuwsbericht geïnformeerd.

Om te blijven uitgaan van definitieve prijsindexcijfers op basis van het Centraal Economisch Plan (CEP) vindt vanaf 2017 een nacalculatie plaats in het opvolgende jaar. Deze nacalculatie is gelijk aan het verschil in ramingen tussen de prijsindexen op basis van de MEV (t) en CEP (t). Concreet betekent dit:

• 2017:          Voorcalculatie 2017 (MEV 2017)
• 2018 e.v.:   Voorcalculatie (t) (MEV t) +/- nacalculatie (t-1) (verschil MEV t-1  en CEP t-1)
Op basis van het CEP 2017 kan dan ook de definitieve gewogen gemiddelde prijsindex worden vastgesteld voor 2017, zoals weergegeven in onderstaand schema. De nacalculatie over 2017 komt neer op 0,64% (2,05% o.b.v. het CEP 2017 verminderd met 1,41% o.b.v. MEV 2017). Deze nacalculatie wordt verwerkt in de loon- en prijsindex voor het macrokader 2018.

Lees meer op de pagina Prijsindexcijfers.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen