Thyrax Duotab vanaf 6 april weer beschikbaar Nederlandse patiënt

Array

Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab (0,025 mg, 0,100 mg en 0,150 mg) is vanaf donderdag 6 april 2017 weer beschikbaar voor de Nederlandse patiënt. Het productieproces op de nieuwe locatie van de Thyrax tabletten is goedgekeurd. Dit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) donderdag 30 maart 2017 besloten. De partijen voldoen aan dezelfde kwaliteits- en stabiliteitseisen als de oude tabletten.

Aspen is zich blijven inspannen om de technische problemen rond de productie zo snel mogelijk op te lossen. Zij  heeft de afgelopen periode verbeteringen doorgevoerd in het productieproces om te voldoen aan de kwaliteitseisen. Hierdoor heeft zij voor de Nederlandse patiënt een kwalitatief hoogwaardig medicijn weten te maken.

Beschikbaarheid Thyrax

Vanaf woensdag 5 april 2017 heeft Aspen de mogelijkheid om te leveren aan de groothandels, die in de dagen daaropvolgend de markt verder kunnen bevoorraden. Thyrax is dus vanaf donderdag 6 april 2017 weer beschikbaar voor de Nederlandse patiënt.

Patienten die overwegen over te stappen op een ander medicijn met levothyroxine, zoals Thyrax Duotab dienen dit altijd te doen in verleg met hun behandelend arts.

Bron: Aspen Pharma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen