Ananz en Samen voor Geldrop-Mierlo bekrachtigen samenwerking

Array

De stichting Samen voor Geldrop-Mierlo en Ananz hebben hun voorgenomen samenwerking bekrachtigd met een partnerschap (een zogenaamd key-founderschap). Dit betekent dat zij de intentie uitspreken de komende periode intensief samen te werken op het gebied van vrijwilligers-activiteiten. Samen voor Geldrop-Mierlo heeft een uitgebreid netwerk van lokale bedrijven en organisaties die een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Ananz heeft met drie woonzorgcentra voor ouderen in Geldrop vele mogelijkheden tot het doen van vrijwilligerswerk.

Vooruitlopend op het key-founderschap heeft in december 2016 de eerste activiteit plaatsgevonden. Een enthousiaste groep van 17 vrijwilligers van acht verschillende Geldropse bedrijven wandelde met evenzoveel cliënten naar Wintersfeer Geldrop. Dit was voor sommige vrijwilligers een eerste kennismaking met de zorg voor kwetsbare ouderen. Cliënten van woonzorgcentrum Heuvel genoten van nieuwe contacten en gesprekken tijdens de wandeling en het bezoek aan het sfeervolle centrum.

Activiteiten op maat

Om optimale zorg te kunnen verlenen, is de inzet van vrijwilligers onontbeerlijk. Ananz maakt dankbaar gebruik van een vaste groep vrijwilligers en kan met de samenwerking met Samen voor Geldrop-Mierlo extra activiteiten organiseren. Dit zijn altijd activiteiten op maat. Deze kunnen zowel bij Ananz plaatsvinden, maar ook aansluiten bij lokale evenementen. Het is de bedoeling om zowel activiteiten voor groepen cliënten aan te bieden, als individuele activiteiten.

Paasactiviteit

Op 11 april staat de eerstvolgende activiteit op het programma: bewoners van woonzorgcentrum Akert gaan in de gelijknamige wijk op zoek naar het Gouden Ei. Het gaat hierbij om bewoners met dementie voor wie het niet vanzelfsprekend is om veel buiten te komen. Voor deze activiteit hebben zich diverse medewerkers van lokale bedrijven aangemeld. Een deel daarvan deed dit naar aanleiding van de eerste Wintersfeer-activiteit van december jongstleden.

Bron: Stichting Samen voor Geldrop-Mierlo en Ananz

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen