Bevel voor orthodontist Jahid Payam wegens meldingen ongepaste aanraking vrouwelijke patiënten

Orthodontist Jahid Payam mag geen contact meer hebben met vrouwelijke patiënten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hem hiervoor een bevel opgelegd. Jahid Payam werkt bij ‘Boxberger Tandartsen en Orthodontie B.V.’ (Deventer) en bij ‘Tandartsenpraktijk Halle B.V.’ (Halle). Ook bij eventuele andere praktijken mag hij geen contact hebben met vrouwelijke patiënten.

Een aantal meisjes en vrouwen heeft melding gedaan van ongepaste aanrakingen. Daarop zijn zowel de politie als de inspectie een onderzoek begonnen.

Tuchtklacht

De orthodontist ontkent zelf de beschuldigingen van de meisjes en de vrouwen. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog en de inspectie bereidt een tuchtklacht voor.

De inspectie vindt het aannemelijk dat er sprake is van ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag. De IGZ komt tot deze conclusie door het aantal meldingen en de aard ervan. Ook gesprekken met onder andere de orthodontist hebben hierbij een rol gespeeld.

Recente melding

De inspectie denkt dat de kans op herhaling groot is. Zowel de IGZ als de politie hebben met Jahid Payam gesproken. Na deze gesprekken is op 22 maart nog een melding binnengekomen bij de IGZ over een recent voorval.

De IGZ heeft daarop besloten om een bevel op te leggen. Dit om te voorkomen dat de orthodontist nog contact heeft met vrouwelijke patiënten.

Duur van het bevel

Het bevel is ingegaan op dinsdag 28 maart 2017. Het geldt tot aan de uitspraak van de tuchtrechter of totdat er geen acuut gevaar meer is.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen