Erasmus MC wint nationale Bayer Ophthalmology Research Awards 2017

Array
Onderzoeksprijs al jaren een stimulans om patiënten nog beter te kunnen helpen

Onlangs heeft het project ‘Genetisch tumor onderzoek bij uveal melanoma’ van Natasha van Poppelen de Bayer Ophthalmology Awards (BORA) gewonnen. Voor het vijfde jaar op rij zijn de nationale Bayer Ophthalmology Research Awards (BORA) uitgereikt aan twee jonge arts-onderzoekers van zowel fundamenteel als praktijk-gerelateerd onderzoek op het gebied van oogheelkunde.

De tweede prijs gingen naar het project van Eveline Kersten van het Radboud UMC over het complement systeem bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie onderzoek. De prijzen ter waarde van resp. 25.000 en 10.000 euro werden gisteren in Maastricht op de vooravond van het NOG congres overhandigd.

Bayer wil met de BORA innovatie binnen de oogheelkunde stimuleren en het wetenschappelijke inzicht en de klinische behandeling van oogheelkunde bevorderen om mensen met oogproblemen nog beter te kunnen helpen. Bayer stelt hiervoor bedragen van 25.000 en 10.000 euro beschikbaar. Toekenning is gedaan door de Grants Review and Awards Committee, een volledig onafhankelijke commissie van vooraanstaande oogheelkundige specialisten. Deze beoordelingscommissie beoordeelt de projecten op onder meer het innovatieve karakter, wetenschappelijke kwaliteit en de haalbaarheid van het onderzoek.

De winnende projecten

De winnaar, Natasha van Poppelen, gaat de prijs besteden aan genetisch tumor onderzoek bij uveal melanoma, een veel voorkomende primaire oogtumor bij volwassenen. De tweede prijs is voor Eveline Kersten en omvat onderzoek naar het complement systeem bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Juryleden

De inzendingen en presentaties zijn beoordeeld door deskundigen op het gebied van oogheelkunde: prof. dr. C.J.F. Boon, prof. dr. A.I. den Hollander, prof. dr. S.M. Imhof, prof. dr. M.J. Jager, prof. dr. C.A.B. Webers, dr. Y. de Jong-Hesse, dr. R. Lapid-Gortzak, dr. H.G. Lemij en dr. A.A.H.J. Thiadens.

Bayer en oogheelkunde

Bayer ontwikkelt geneesmiddelen om oogziekten te behandelen en het gezichtsvermogen tot op hoge leeftijd te behouden. We richten ons op de ontwikkeling van nieuwe therapeutische behandelopties voor oogziekten zoals natte leeftijdgebonden maculadegeneratie, diabetisch macula-oedeem, macula-oedeem als gevolg van veneuze occlusie (tak- of stamafsluiting) van het netvlies en myope choroïdale neovascularisatie. Om innovatie binnen de oogheelkunde te stimuleren en het wetenschappelijke inzicht en de klinische behandeling van oogheelkunde te bevorderen heeft Bayer de Bayer Ophthalmology Research Awards in het leven geroepen.

Bron: Bayer

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen