Philips en Máxima Medisch Centrum aantrekkelijkste werkgevers 2017

Array

Philips en Máxima Medisch Centrum zijn vandaag benoemd als meest aantrekkelijke werkgever van 2017. Dit is het resultaat van het Randstad Employer Brand Research onder 13.080 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar naar de aantrekkelijkheid van bedrijven. In dit onderzoek scoren werkenden en niet-werkenden bekende en minder bekende werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Uit 453 organisaties kozen zij de twee Eindhovense bedrijven uit de technologie- en zorgsector als winnaar van de Randstad Award 2017.

Respondenten geven ook antwoord op de vraag welke aspecten van belang zijn om als werkgever aantrekkelijk gevonden te worden. Algemeen directeur Randstad Reiant Mulder reikte de prijs uit: “Beide bedrijven mogen trots zijn. Deze waardering komt direct van het Nederlands publiek. Het valt op dat zowel Philips als Máxima Medisch Centrum in de kopgroep zitten als het gaat om een goede balans tussen werk en privé. Philips scoort daarnaast hoog op het gebied van nieuwste technologieën en carrière mogelijkheden. Maxima Medisch Centrum blinkt uit in snelle groei in waardering en forse stijging van naamsbekendheid.”
Werken bij überhippe digitale bedrijven niet in trek
Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat 68% van de werkenden niet direct warm loopt voor een baan bij een überhip techbedrijf. Dat geldt voor maar liefst 68 procent van de werkenden in Nederland. 83% verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68 procent) en volgens 67 procent zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52 procent) met weinig zekerheid (45 procent). Het volledige persbericht inclusief onderzoeksresultaten is hier te bekijken.
Fotobijschrift:
Philips en Máxima Medisch Centrum trotse winnaars Randstad Award 2017
Over de Randstad Award
De Randstad Award is de jaarlijkse prijs voor de aantrekkelijkste werkgevers van Nederland; gekozen door het Nederlands publiek. Dit onderzoek voert Randstad al 17 jaar uit. De respondenten (mannen en vrouwen, werkend en niet-werkend in de leeftijd van 18 tot 65 jaar) kiezen uit de 453 grootste Nederlandse organisaties de aantrekkelijkste werkgevers. Onderzoeksbureau Kantar TNS heeft in november en december 2016 een representatief online panel van meer dan 13.080 respondenten een vragenlijst laten invullen. Het onderzoek geeft ook antwoord op de vraag welke aspecten van belang zijn om als werkgever aantrekkelijk gevonden te worden. Wereldwijd is het Randstad Employer Branding onderzoek gehouden onder 160.000 respondenten in 26 landen.
Bron: Randstad
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen