Onderzoeksjournalisten Mikael Bertelsen (voor) en Mads Brugger

2Doc: The John Dalli Mystery

Array

Op 9 mei, de Dag van Europa, zendt de VPRO de humoristische politieke onderzoeksthriller 2Doc: The John Dalli Mystery uit. Waarom moet Eurocommissaris John Dalli aftreden? Is het vanwege corruptie, is hij geslachtofferd of speelt er iets anders?

Dinsdag 9 mei, 22.55 uur, NPO 2


John Dalli is de Maltese Eurocommissaris voor Gezondheid en Consumentenbescherming en is zo verantwoordelijk voor de gezondheid van miljoenen mensen. Op het moment dat een tabakswet door de EU moet worden geloodst, wordt hij ineens ontslagen op verdenking van corruptie en samenwerking met de tabakslobby. Hij ontkent en zegt van niets te weten. Wat is hier aan de hand?

De Deense onderzoeksjournalisten Mikael Bertelsen en Mads Brugger (The Ambassador, openingsfilm IDFA 2011) zijn geïntrigeerd door het verhaal en besluiten Dalli op hun eigen geestige en onnavolgbare wijze ter zijde te staan. Van daaruit ontvouwt zich een duister en spannend onderzoek, dat reikt van Brussel tot de Bahama’s en weer terug. De wondere wereld van de tabakslobby in de EU, corruptie en andere schimmige zaken.

Regie door Jeppe Rønde, een internationale coproductie met o.a. VPRO

Uitzending: dinsdag 9 mei om 22.55 uur op NPO 2
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen