Wetenschappelijk onderzoek neemt toe in Franciscus Gasthuis & Vlietland

Array

Op vrijdag 14 april werd voor de dertiende keer de Wetenschapsdag in Franciscus Gasthuis georganiseerd. Een dag waarop arts-assistenten hun wetenschappelijk onderzoek presenteren. Er worden prijzen uitgereikt door de raad van bestuur om onderzoek te stimuleren. Het aantal onderzoeken blijft jaarlijks gestaag toenemen. Als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) profileert Franciscus Gasthuis & Vlietland zich in wetenschappelijk opzicht dan ook steeds duidelijker. Op dinsdag 4 juli is er een Wetenschapsdag voor zorgprofessionals, waar verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun onderzoek presenteren.

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke pijler van een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en levert een belangrijke bijdrage aan zorgverbetering en kennisvergroting van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis. De Franciscus Academie faciliteert en ondersteunt medewerkers en medisch specialisten in het doen van opleidingen en wetenschappelijk onderzoek.

Prijswinnaars

De Wetenschapsdag eindigt altijd met een feestelijke prijsuitreiking voor de beste prestaties van de dag, deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

 

  • Beste CAT door Nathalie Kool
  • Beste poster door L. de Jong
  • Beste voordracht door Gerson Struik
  • Beste publicatie door Marijke de Vries

Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)

In 2008 trad Franciscus Gasthuis toe tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Bekijk hier de video waarin Karen Kruijthof, Lid Raad van Bestuur, vertelt wat een topklinisch opleidingsziekenhuis inhoudt.

Fotobijschrift: De prijswinnaars van de Wetenschapsdag 2017 v.l.n.r.:  Karen Kruijthof lid Raad van Bestuur, Gerson Stuik, L. de Jong, Arie Rietveld voorzitter Wetenschapsdag, Marijke de Vries en Nathalie Kool

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen