Arjen Lubach en seksuoloog Ellen Laan in College Tour

Array
Ook multitalent Arjen Lubach en de vooraanstaande seksuoloog Ellen Laan schuiven dit seizoen aan in College Tour. De laatste gast van dit seizoen wordt binnenkort bekendgemaakt. Het programma College Tour is vanaf 21 april tot en met 19 mei elke vrijdagavond op NPO 2 bij de NTR te zien.
Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/.

Uitzendingen: iedere vrijdag vanaf 21 april, 21.10 uur, NPO 2

 

Ellen Laan
Ellen Laan is één van de bekendste en meest vooraanstaande seksuologen ter wereld verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Academisch Medisch Centrum.
In 1994 breekt ze door met haar promotieonderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Sinds haar promotie is zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2005 aan het AMC. In 2012 wordt ze voor haar werk beloond met een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Begin dit jaar verschijnt haar boek Seks!, waarin ze samen met collega Rik van Lunsen laat zien wat de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven.
Ellen Laan kreeg vorig jaar te horen dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Daarom extra bijzonder dat ze haar verhaal bij College Tour wil delen.
Opname: woensdag 26 april, Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 5 mei, 21.10 uur, NPO 2
In deze bijzondere aflevering van College Tour: alles wat je wilde weten over seks.
Arjen Lubach
Arjen Lubach is schrijver, televisiemaker, komiek en nog veel meer. Met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach breekt hij dit jaar definitief door bij een groot publiek. Het succes gaat zelfs zo ver dat zijn programma politieke invloed krijgt. De ‘Netherlands second’-video, waarin Nederland wordt voorgesteld aan Donald Trump, wordt door ruim zeventig miljoen mensen over hele wereld bekeken. En ook de ‘Kamergotchi’ app wordt een groot succes. In 2006 debuteert Lubach als schrijver met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Daarnaast zat hij twaalf jaar bij theatergezelschap Op Sterk Water, maakte hij filmpjes voor Buro Renkema en Koefnoens Rapservice en won De Slimste Mens in 2012. In 2016 wint Lubach voor Zondag met Lubach de Nipkowschijf.
College Tour spreekt Lubach in ‘zijn’ stad Groningen.
Opname: woensdag 10 mei, Groningen (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 12 mei, 21.10 uur, NPO 2
Bron: College Tour
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen