50 blinde en slechtziende kinderen Visio-school vieren Koningsspelen in tuin Het Oogziekenhuis Rotterdam

Vandaag vonden de landelijke Koningsspelen plaats. Veel scholen deden hier aan mee, waaronder de Visio-school in Rotterdam. Deze school voor kinderen met een visuele beperking vierde de Koningsspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Zo’n 50 blinde en slechtziende basisschoolkinderen deden mee aan diverse activiteiten.

Voor de kinderen werd onder andere een vossenjacht, speerwerpen (met een foamspeer) en kegelen georganiseerd. Ook was een luchtkussenbaan aanwezig waar de kinderen een parcours op konden afleggen. Alle spellen waren aangepast op de visuele beperking van de kinderen.

Visio-school

Het was de eerste keer dat de kinderen van de Visio-school de Koningsspelen bij Het Oogziekenhuis Rotterdam vierden. Het initiatief kwam van twee enthousiaste leerkrachten die de Koningsspelen buiten de muren van de school wilden organiseren. De tuin van Het Oogziekenhuis was een logische keuze, omdat veel kinderen patiënt zijn bij Het Oogziekenhuis of in het verleden waren en het ziekenhuis daarom al kennen.

De spelen werden geopend door Ulco van der Ende, directeur van de school en Jan Willem Vijlbrief, kinderoogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. “We zijn erg blij dat we de Koningsspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis mochten organiseren”, aldus Ulco van der Ende. “De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en vonden het leuk om op een andere locatie buiten de school de Koningsspelen te vieren. Ook de reis naar het ziekenhuis was voor de kinderen én begeleiders al bijzonder. Met zoveel blinde en slechtziende kinderen tegelijk reizen met het openbaar vervoer komt niet vaak voor!”

Ook oogarts Jan Willem Vijlbrief is enthousiast over de komst van de kinderen: “Normaalgesproken bezoeken deze kinderen ons ziekenhuis alleen als ze problemen hebben met hun ogen. Erg leuk dat ze nu voor deze leuke gelegenheid naar het ziekenhuis komen!”

Bron: Het Oogziekenhuis Rotterdam & Visio Onderwijs Rotterdam

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen