Diakonessenhuis behaalt certificaat veilige en goede zorg

NIAZ-certificaat voor Diakonessenhuis Utrecht-Zeist-Doorn

Op 18 april ontving het Diakonessenhuis het NIAZ-certificaat, een bewijs van veilige zorg van goede kwaliteit. Deze accreditatie is belangrijk omdat het aan patiënten laat zien dat onze zorg goed is. Het is ook een toets voor het ziekenhuis zelf en wordt gevraagd door zorgverzekeraars.

Het certificaat wordt uitgegeven door het NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditering in de Zorg. Het NIAZ-certificaat is geldig tot 1 juni 2021 en geldt voor de drie locaties van het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn.

Trots

John Taks, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis: “Al onze medewerkers, van medisch specialisten tot verpleegkundigen en vrijwilligers, werken continu aan veilige en goede zorg voor onze patiënten. Dit certificaat is het resultaat van hun grote inzet. Het laat zien dat de kwaliteit en veiligheid van onze zorg goed zijn. En daar zijn we bijzonder trots op.”

Qmentum

Het is de eerste keer dat het Diakonessenhuis is getoetst op de normen en criteria van het internationale programma Qmentum. Dit betekent dat de toetsers niet alleen naar de organisatie van de zorg kijken. Zij kijken ook naar de inhoud van de zorg, naar de betrokkenheid en het lerend vermogen van professionals en naar het resultaat van de zorg voor patiënten, zorgpartners, de maatschappij en de medewerkers. De praktijk van de zorg wordt getoetst op drie voorwaarden: een cultuur die is gericht op voortdurend verbeteren van de kwaliteit, een inrichting van processen die leidt tot verantwoorde zorg en het borgen van de veiligheid van patiënten, bezoekers, medewerkers en omgeving. De toetsers volgden daarvoor een week lang patiënten en medewerkers op de werkvloer.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn

Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis op drie locaties in de regio Utrecht. Ruim 2400 medewerkers, onder wie 194 medisch specialisten, zetten zich dagelijks in om patiënten ‘de beste zorg dichtbij’ te bieden. Kwalitatief hoogwaardige, veilige, tijdige en persoonlijke zorg in een prettige omgeving staan voorop. Het Diakonessenhuis ontvangt jaarlijks erkenningen van diverse onafhankelijke instanties waaronder patiëntenorganisaties. Het Diakonessenhuis is een erkend opleidingsziekenhuis en verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken. Jaarlijks bezoeken zo’n 402.500 mensen de poliklinieken, worden ongeveer 24.400 patiënten voor een of meerdere dagen opgenomen en vinden er ongeveer 24.000 dagbehandelingen plaats.

Bron: Diakonessenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen