Onderschrift foto: Het eerste exemplaar van Glaucoom.info wordt uitgereikt aan prof. Lemij.

Eerste exemplaar Glaucoom.info aangeboden aan Nederlandse Glaucoom Groep

Array

‘Je hebt glaucoom’. Die diagnose roept tal van vragen op. Over de behandeling, de toekomst, je mobiliteit, erfelijkheid en werk. Een oogarts kan al veel vertellen, maar lotgenoten wéten hoe het is om dag in dag uit met glaucoom te leven. Daarom heeft Glaucoombelangen van de Oogvereniging Glaucoom.info 2017 Persoonlijke verhalen over het leven met glaucoom uitgebracht. Het eerste exemplaar is aangeboden aan prof. Lemij, voorzitter van de Nederlandse Glaucoom Groep. Zijn reactie: ‘Deze informatie is belangrijk voor mensen en we gaan hen er zeker op wijzen. Het zou mooi zijn als de tekst ook beschikbaar komt in andere talen omdat glaucoom vaak voorkomt bij vluchtelingen uit Afrika’. Voorzitter Frans Geurts van Glaucoombelangen: ‘Wij vinden verspreiding van die informatie erg belangrijk. Dat mensen weten waar ze terecht kunnen als ze vragen hebben over het dagelijks leven.’ Daar waren de beide voorzitters het roerend over eens.

Glaucoom

Het boekje bevat allerlei onderwerpen. Van werk tot de combinatie van glaucoom met een andere aandoening. Of van autorijden tot hulpmiddelen bij glaucoom. Oogdruppels, de Baerveldt implantaat en ook erfelijkheid: het komt allemaal aan bod. Glaucoom.info 2017 is digitaal te lezen op www.glaucoom.info.

Onderschrift foto: Het eerste exemplaar van Glaucoom.info wordt uitgereikt aan prof. Lemij.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen