Wietske Vrijland nieuw lid raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis

Array

Wietske Vrijland voegt zich als derde lid bij de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Sinds het aftreden van onze gewaardeerde bestuurder Anton Westerlaken in december 2016 bestaat de raad van bestuur op dit moment uit Peter Langenbach (voorzitter) en Johan Dorresteijn. Het aantreden van Wietske Vrijland maakt de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis weer voltallig. De startdatum zal in overleg nader worden bepaald.


Wietske Vrijland

Wietske Vrijland is momenteel chirurg en voorzitter van het bestuur van de medische staf van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daarnaast vervult zij verschillende rollen in haar vakgebied oncologie, zo is zij o.a. voorzitter van het mammateam.

Betrokken medisch specialist met bestuurlijke ambities
Haar opleiding tot arts volgde Vrijland aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De specialisatie als chirurg volgde in het Maasstad Ziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum. Haar carrie?re wordt gekenmerkt door de sterke combinatie van geneeskunde, de menselijke aspecten daarbij en bestuurlijke activiteiten.

Samen sterker

Bestuurders Peter Langenbach en Johan Dorresteijn kijken uit naar de samenwerking en zijn verheugd met de praktische ervaring van Vrijland, zowel vakinhoudelijk als bestuurlijk.

Tineke Bahlmann, voorzitter van de raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis: “De raad kwam unaniem tot het besluit Wietske Vrijland aan te stellen als lid van de raad van bestuur. Wij zijn onder de indruk van haar betrokkenheid bij zowel de patie?nt als bij bestuurlijke zaken. We hebben er dan ook vertrouwen in dat zij met haar achtergrond kan bijdragen aan bestuurlijke innovatie.”

De raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland reageert dankbaar en positief: “Wij zijn Wietske zeer erkentelijk voor wat zij de afgelopen 13 jaar voor Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft betekend als chirurg en als voorzitter Medische Staf en kijken uit naar een positieve samenwerking in de regio tussen onze twee topklinische ziekenhuizen.”

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Per 1 oktober 2016 is het Maasstad Ziekenhuis als zevende ziekenhuis toegetreden tot de Santeon groep. Het eerste jaar als kandidaat-lid om de overgang naar de groep geleidelijk te laten verlopen.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen