ZuidZorg Kraamzorg, Kraamzorg VDA en De Acht Zaligheden overgenomen door familiebedrijf Zorgmed

Per 24 april zijn ZuidZorg Kraamzorg , Kraamzorg VDA en De Acht Zaligheden overgenomen door het Brabantse familiebedrijf Zorgmed. Sinds 2012 is Stichting ZuidZorg naast ZuidZorg Kraamzorg B.V. ook het moederbedrijf van Kraamzorg VDA B.V. en De Acht Zaligheden B.V. Hiervoor is op 1 mei de koopovereenkomst getekend. Alle medewerkers van ZuidZorg Kraamzorg, Kraamzorg VDA en De Acht Zaligheden worden mee overgenomen door Zorgmed. Cliënten blijven verzekerd van de bekende en vertrouwde kraamzorg tegen dezelfde voorwaarden.

Zorgmed is een middelgrote Brabantse zorgorganisatie die naast thuiszorg, ambulante begeleiding en dagbesteding ook kraamzorg biedt.

Integrale Geboortezorg

“ZuidZorg wenst zich verder te blijven profileren en focussen op haar leidende rol in de regio Zuidoost Brabant als thuiszorgaanbieder”, zegt Charles Laurey, Voorzitter Raad van Bestuur van ZuidZorg. “Kraamzorg behoort niet tot de kern van de organisatie. In het perspectief van onder meer de ontwikkelingen in de ‘Integrale Geboortezorg’, de Kraamzorgmarkt met een verregaande schaalvergroting en de daarmee samenhangende noodzakelijke investeringen, maken dat ZuidZorg enige maanden terug de drie Kraamzorg labels in de verkoop heeft gezet. In Zorgmed ziet ZuidZorg een betrouwbare en degelijke partner, die op een vernieuwende wijze verdere impulsen zal geven aan de verdere doorontwikkeling in de Integrale Geboortezorg keten en op de steeds concurrerende kraamzorgmarkt.”

Goed terecht komen

Zorgmed Directeur Robbert Kastercum is bijzonder tevreden en benadrukt dat de overname ten gunste is van de zorgverlening en haar zorgverleners:

“Het goed terecht komen van cliënten en het personeel is het allerbelangrijkste. Zorgmed is een echt familiebedrijf, een warm bad voor medewerkers en cliënten. Bovendien geworteld in hoofdzakelijk dezelfde regio als ZuidZorg Kraamzorg, dus met dezelfde culturele “Brabantse” achtergrond. Ik heet alle medewerkers van harte welkom.”

Huidige cliënten van ZuidZorg Kraamzorg, kraamzorg VDA en De Acht Zaligheden, blijven gewoon verzekerd van de bekende en vertrouwde kraamzorg tegen dezelfde voorwaarden.

Bron: ZuidZorg, Kraamzorg VDA, De Acht Zaligheden en Zorgmed

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen