De beste geboortezorg door samenwerking verloskundigen, gynaecologen en kraamzorg in Rondom zwanger

Array

Met de lancering van de website www.rondomzwanger.nl op 1 mei jl. gaat officieel het netwerk Rondom zwanger van start. Verloskundigenpraktijken, kraamzorg en de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis werken in dit netwerk samen aan de beste geboortezorg in de regio. In een vroeg stadium is duidelijk wie de zwangere vrouw het beste kan begeleiden. Zwangere vrouwen kunnen zich via Rondom zwanger ook aanmelden voor kraamzorg.

Elke zwangere kan zich bij Rondom zwanger aanmelden via rondomzwanger.nl of rechtstreeks bij een van de verloskundepraktijken. Daarna bespreken verloskundigen en gynaecologen samen waar de zwangere de beste zorg kan krijgen. Dit kan bij de verloskundige, gynaecoloog of bij hen samen zijn. Elke zwangere krijgt een persoonlijk zorgpad waarin de begeleiding beschreven staat. Vanaf de zomer komt een app beschikbaar waarin dit zorgpad is opgenomen. Vrouwen kunnen zich hiermee voorbereiden op afspraken, folders inzien en contact opnemen met de zorgverlener.

Ziekenhuisbevallingen

Zowel in de regio Haarlem als de regio Haarlemmermeer waren er de afgelopen jaren al goede werkafspraken tussen gynaecologen en verloskundigen. Na het ontstaan van het Spaarne Gasthuis is er nu één gezamenlijke visie en werkwijze voor de gehele regio. Dat is nodig omdat vanaf het najaar 2018 alle ziekenhuisbevallingen in het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid plaatsvinden.

In 2015 is in Haarlem onderzoek gedaan onder meer dan 500 (ex) zwangeren naar de tevredenheid over de samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen. Hieruit bleek dat vrouwen de zorg meer als een geheel ervaren en beter weten waar ze terecht kunnen. Zij gaven Rondom een rapportcijfer van 8.3. Binnenkort wordt dit onderzoek opnieuw uitgevoerd.

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen