Sportmedisch onderzoek jonge sporters

Gezond en verantwoord sporten

Sinds kort biedt medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven) een sportmedisch onderzoek aan speciaal afgestemd op kinderen die intensief sporten. Dit onderzoek brengt de gezondheid en belastbaarheid van uw kind in beeld en op basis hiervan ontvangt u gericht advies om overbelasting te voorkomen en de kans op blessures te verminderen.

Kwetsbaar

Kinderen starten vaak op jonge leeftijd met sporten en worden soms al vroeg met zware trainingsprogramma’s geconfronteerd. Het lichaam van jonge sporters is nog in volle ontwikkeling en daardoor extra kwetsbaar voor blessures en overbelasting. Vandaar dat het belangrijk is, te weten welk effect de training heeft op uw kind en wat uw kind aan kan.

Op maat

Het lichamelijk onderzoek, de bijbehorende vragenlijst en de testen van dit onderzoek zijn speciaal afgestemd op kinderen. Er is een onderzoek voor kinderen onder de 12 jaar en voor sporters tussen de 12 en 18 jaar. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een sportarts, inspanningsfysioloog en een fysiotherapeut, allen gespecialiseerd in het begeleiden van jonge sporters.

Jarenlange ervaring

TopSupport heeft jarenlange ervaring met de behandeling van jonge (top)sporters door samenwerking met onder andere PSV, het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Eindhoven en diverse andere sportverenigingen. De kennis en kunde die zodoende is opgebouwd wordt nu ook ingezet bij dit nieuwe sportmedische onderzoek. “Wij hebben de ambitie om sporters, jong en oud, sportgezond te houden of weer zo snel mogelijk sportgezond te krijgen. Dat is waar we met elkaar aan werken!”, aldus Wart van Zoest, medisch manager TopSupport.

Praktische informatie

Sportmedisch onderzoek vindt plaats op afspraak en duurt circa 1,5 uur. Bekijk uw polis of u in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over het onderzoek of voor het maken van een afspraak neemt u contact op met TopSupport via 040 286 4144. U vindt ook meer informatie op onze website www.topsupport.nl.

Heeft uw kind een blessure? Kom dan naar het speciale sportblessure spreekuur voor kinderen dat elke maandagmiddag plaatsvindt bij TopSupport (16.00-17.00 uur, Antoon Coolenlaan 1-03). Een verwijzing van de huisarts is voor dit inloopspreekuur niet nodig.

Bron: TopSupport

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen