Benoeming Roos Leber als lid Raad van Bestuur Amphia

De Raad van Toezicht heeft mevrouw drs. R. (Roos) Leber benoemd als lid Raad van Bestuur van Amphia. Zij volgt per 1 september 2017 drs. E.A. (Ernst) Hoette (64) op die zijn functie van bestuurder na ruim acht jaar overdraagt en daarmee zijn bestuurlijke carrière afsluit. Ernst Hoette blijft in deeltijd verbonden aan Amphia om als programmadirecteur nog leiding te geven aan het grootschalige vernieuwbouwproject van het ziekenhuis. De Raad van Bestuur van Amphia telt daarmee drie leden.

Roos Leber (48), woonachtig in Hilversum, heeft een rijke ervaring in de zorg en in het bedrijfsleven waaronder het  Universitair Medisch Centrum Utrecht,  ABN AMRO en het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. In de laatste functie was zij, als Directeur Financiën en Control en Directeur Administratieve Dienstverlening, verantwoordelijk voor het tot stand brengen en implementeren van het financiële beleid van het AMC. Als bestuurder wordt zij binnen Amphia onder meer verantwoordelijk voor Finance en Control, Informatie en Medische Technologie, Medische en Bedrijfsinformatie, Zorgcontractering, Inkoop en een deel van het zorgbedrijf.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen