Bezoekers congressen in VS opgelet: Misschien mag je laptop of tablet niet mee in de cabine !!

Array

De Amerikaanse autoriteiten willen op zeer korte termijn elektrische apparaten als laptops verbieden in de cabine. En dat is geen goed nieuws voor artsen en onderzoekers die van 1 – 6 juni ASCO bezoeken,  of op ASCO een voordracht moeten houden. De verwachting is dat het meenemen van je laptop op vluchten vanuit Europa richting de Verenigde Staten niet meer wordt toegestaan,  schrijft The Daily Beast op basis van Europese veiligheidsambtenaren. De officiële aankondiging zou vandaag volgen.

De nieuwe regels zijn een uitbreiding van de maatregelen die Amerikaanse autoriteiten eerder troffen. In maart werden elektronische apparaten als laptops en tablets verboden in de vliegtuigcabine op vluchten vanuit meerdere landen in het Midden-Oosten en Afrika naar de VS. Kleine apparaten als smartphones mogen nog wel worden meegenomen aan boord. De FAA stelt de maatregel volgens ingewijden in als antiterreurmaatregel. Grote elektronica moet dan in de ruimbagage. De maatregelen worden getroffen vanwege terreurdreiging. De Amerikaanse handhaving is bang dat terroristen een manier hebben gevonden om laptops in bommen te veranderen om vliegtuigen neer te halen. Laptops mogen nog wel mee vanuit Europa naar de Verenigde Staten, maar ze moeten dan ingecheckt worden in het bagageruim.

Kritiek
Experts vinden de opvallende ontwikkelingen zorgelijk. Zo werd tot nu toe altijd geadviseerd om apparaten met lithiumbatterijen, zoals laptops, in de cabine mee te nemen vanwege brandgevaar. Daarnaast bestaat het gevaar dat kostbare apparatuur in de bagagekelders uit de koffers wordt gestolen.

Zorgen

De Europese luchtvaarttoezichthouder sprak begin april nog zorgen uit op het initiatief om gadgets uit de cabines te houden. De European Aviation Safety Agency zegt dat ze juist niet in het bagageruim bewaard moeten worden, omdat het personeel dan niet kan ingrijpen bij problemen.De toezichthouder vindt het wel een optie om apparaten in het ruim te bewaren, mits er maatregelen worden getroffen om risico’s weg te nemen. Zo zouden ze helemaal uitgeschakeld moeten worden.

 

https://www.iphoned.nl/nieuws/vs-laptopverbod-europa/

http://www.nu.nl/gadgets/4683780/vs-verbiedt-laptops-in-handbagage-vluchten-europa.html

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen