Meander Medisch Centrum vraagt 12.000 patiënten naar hun mening

Array

Bijna 12.000 mensen in Amersfoort en omgeving ontvangen binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan het jaarlijkse onderzoek naar tevredenheid over Meander Medisch Centrum. De uitkomsten worden gebruikt om de patiëntenzorg en de service in het ziekenhuis verder te verbeteren.

Grootschalig onderzoek

Dit zogeheten CQI onderzoek vind plaats onder patiënten die opgenomen zijn geweest, een polikliniekbezoek hebben gebracht of de dagbehandeling of SEH hebben bezocht. Ook wordt onderzoek gedaan onder andere patiëntengroepen zoals stomapatiënten, fysiotherapie, oogheelkunde (staar), orthopedie (heup/knie) en patiënten die de Radiologie & Nucleaire hebben bezocht. Verder worden ook vragen gesteld over de faciliteiten van het ziekenhuis. De resultaten van het onderzoek worden dit najaar verwacht. Meer informatie staat op www.meandermc.nl/cqi. Dit is ook de plek waar patiënten zich eventueel kunnen afmelden voor het onderzoek.

Privacy

Het onafhankelijke onderzoeksbureau MediQuest voert het onderzoek uit. Patiënten die geselecteerd zijn om mee te doen, krijgen een uitnodigingsbrief met een inlogcode waarmee zij dit onderzoek thuis kunnen doen. De resultaten worden anoniem gerapporteerd. Dit betekent dat de antwoorden niet te herleiden zijn naar een bepaalde patiënt. Uiteraard worden de persoonsgegevens zorgvuldig beschermd.

Steeds beter

Meander Medisch Centrum wil elke dag steeds beter zijn in het bieden van medische en verpleegkundige zorg. Om te weten hoe patiënten dit ervaren, wordt regelmatig onderzoek gedaan. Naast het CQI-onderzoek zijn er nog andere manieren waarop patiënten hun mening kunnen geven over de zorg in Meander, zoals via de iPad op de poliklinieken, Patientervaring.nl, Zorgkaart Nederland en spiegelgesprekken.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen