Anita Witzier draait mee met behandelteam Obesitaszorg in Franciscus Gasthuis

Array

Op maandag 29 mei (om 22.10 uur op NPO1) is Anita Witzier in haar nieuwe tv serie Anita wordt Opgenomen te zien in Franciscus Gasthuis. In de nieuwe tv serie van KRO-NCRV gaat Anita op zoek naar de mens achter de zorgverlener. Ze stak zich in het verpleegstersuniform en draaide mee in het team van zorgprofessionals dat patiënten met obesitas (zwaarlijvigheid) behandelt en begeleidt. Wat Anita vooral trof is de motivatie van artsen om maagverkleiningsoperaties uit te voeren. ‘Wij geven patiënten een nieuw leven’, vertelden ze mij. “Toen ik zag dat ze daar zo gloedvol over spraken, dacht ik: wow! Dat raakte mij.”

De zesdelige serie is opgenomen in verschillende ziekenhuizen en volgt de levensloop van de mens: van neonatologie (vroeggeboren baby’s) tot geriatrie (ouderzorg). De uitzending waarin Franciscus Gasthuis centraal staat, concentreert zich op jongvolwassenen met ernstige obesitas. Bij de begeleiding en behandeling van deze patiënten is een team van behandelaars betrokken. “Het is mij opgevallen dat zowel artsen als verpleegkundigen met veel kennis van zaken en respect over obesitas praten. Absoluut niet veroordelend.”

Werken in de zorg is prachtig

Met haar programma wil Anita de kijker ervan overtuigen dat werken in de zorg iets prachtigs is. “Ik wist dat de zorg interessant zou zijn, maar heb het nu ook ervaren. Het is duizend keer leuker dan wij ons beseffen. De ziekenhuiszorg in Nederland staat op een hoog peil, met bevlogen profs die met plezier hun werk doen en hart hebben voor de patiënt. Het maken van dit programma vind ik een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Afgelopen vrijdag werd Anita Witzier geïnterviewd bij PAUW, (vanaf de 33ste minuut is Anita Witzier aan het woord) Franciscus Gasthuis wordt ook genoemd en in beeld gebracht.

Bron:  Franciscus.nl

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen