Zorgkosten minder hard gestegen

0
527
Medicine

De uitgaven aan gezondheidszorg zijn opnieuw minder gestegen dan waar het kabinet op rekende. De meevaller is 1,8 miljard euro groot, aldus bronnen in Den Haag. De lagere zorgkosten in 2016 komen voor rekening van de zogeheten curatieve zorg, waaronder onder meer ziekenhuizen, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg vallen. Vooral voor die laatste vier vielen de kosten mee.

Minder groei zorgkosten

Uit het jaarverslag van de Algemene Rekenkamer over de zorg, dat in handen is van de Volkskrant, blijkt dat de zorg vorig jaar 66 miljard Kostte. Volgens de begroting loopt dat in 2017 op naar 69 miljard. Tot en met 2013 stegen de zorguitgaven harder dan begroot. Die groei is de afgelopen jaren minder sterk dan begroot. Minister Edith Schippers benadrukt dat het is gelukt de zorgkosten in de hand te houden zonder het basispakket te verkleinen.