‘First lady’ Mozambique bezoekt hiv-centrum DC Klinieken Lairesse

0
526

Op vrijdag 19 mei 2017 vereert mevrouw Nyusi, de vrouw van de president van Mozambique, DC Klinieken Lairesse met een bezoek. Ze laat zich tijdens dit bezoek op de hoogte stellen van het unieke hiv-concept dat onlangs door DC Klinieken Lairesse en het AMC is gestart. Pers is bij dit bezoek van harte welkom.De onlangs gestarte samenwerking tussen DC Klinieken Lairesse en het AMC op hiv-gebied mag worden beschouwd als een wereldwijde primeur. Mede om die reden brengt Isaura Nyusi, de vrouw van Filipe Nyusi (de president van Mozambique), op vrijdag 19 mei 2017 een bezoek aan DC Klinieken Lairesse. In haar eigen land is Nyusi actief op tal van gezondheidsterreinen. Zo zet ze zich in voor hiv- en aids-patiënten.

Unieke samenwerking

Anneke Snelder, operationeel directeur van DC Klinieken, is verheugd over dit hoge bezoek: “Uiteraard zijn wij vereerd met de komst van de First lady van Mozambique. We zullen haar vrijdag rondleiden door ons hiv-centrum en haar wijzen op het unieke van de samenwerking tussen deze twee zorginstellingen op het gebied van hiv-zorg.”

Marc van der Valk, internist infectioloog van AMC, geeft aan: “Dit samenwerkingsverband heb ik met collega Arne van Eeden gei?nitieerd waardoor kennis en expertise van het AMC en DC Klinieken nu gebundeld zijn. Concreet betekent dit voor iemand met hiv dat hij niet meer naar het ziekenhuis hoeft, maar ook een plek heeft in het centrum van Amsterdam – aan het Valeriusplein. Daar staat een team van ervaren artsen van zowel DC Klinieken als AMC, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en assistenten klaar om patie?nten op een zeer persoonlijke manier te helpen. Mocht complexe of spoedzorg nodig zijn, dan zijn er goede afspraken met het AMC.”

Bron: DC klinieken Lairesse & AMC