‘First lady’ Mozambique bezoekt hiv-centrum DC Klinieken Lairesse

0
479

Op vrijdag 19 mei 2017 vereert mevrouw Nyusi, de vrouw van de president van Mozambique, DC Klinieken Lairesse met een bezoek. Ze laat zich tijdens dit bezoek op de hoogte stellen van het unieke hiv-concept dat onlangs door DC Klinieken Lairesse en het AMC is gestart. Pers is bij dit bezoek van harte welkom.De onlangs gestarte samenwerking tussen DC Klinieken Lairesse en het AMC op hiv-gebied mag worden beschouwd als een wereldwijde primeur. Mede om die reden brengt Isaura Nyusi, de vrouw van Filipe Nyusi (de president van Mozambique), op vrijdag 19 mei 2017 een bezoek aan DC Klinieken Lairesse. In haar eigen land is Nyusi actief op tal van gezondheidsterreinen. Zo zet ze zich in voor hiv- en aids-patiënten.

Unieke samenwerking

Anneke Snelder, operationeel directeur van DC Klinieken, is verheugd over dit hoge bezoek: “Uiteraard zijn wij vereerd met de komst van de First lady van Mozambique. We zullen haar vrijdag rondleiden door ons hiv-centrum en haar wijzen op het unieke van de samenwerking tussen deze twee zorginstellingen op het gebied van hiv-zorg.”

Marc van der Valk, internist infectioloog van AMC, geeft aan: “Dit samenwerkingsverband heb ik met collega Arne van Eeden gei?nitieerd waardoor kennis en expertise van het AMC en DC Klinieken nu gebundeld zijn. Concreet betekent dit voor iemand met hiv dat hij niet meer naar het ziekenhuis hoeft, maar ook een plek heeft in het centrum van Amsterdam – aan het Valeriusplein. Daar staat een team van ervaren artsen van zowel DC Klinieken als AMC, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en assistenten klaar om patie?nten op een zeer persoonlijke manier te helpen. Mocht complexe of spoedzorg nodig zijn, dan zijn er goede afspraken met het AMC.”

Bron: DC klinieken Lairesse & AMC

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelAandacht voor het psychisch functioneren is belangrijk bij langdurige slapeloosheid
Volgend artikelPatholoog Jelle Wesseling over onderzoek naar DCIS
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.