Voorleesmarathon op Wereld MS Dag

Array

Op 31 mei 2017 is het Wereld MS dag. Op die dag wordt een voorleesmarathon georganiseerd rondom de verschijning van het kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’. De voorleesmarathon zet kinderen met een ouder met MS in het licht, zodat zij zich gesteund voelen.De hele dag wordt er in Nederland op scholen en in huiskamers voorgelezen uit het boek. De voorleessessies worden gefilmd en op Facebook geplaatst zodat de marathon online is te volgen. Iedereen kan meedoen door de eerste hoofdstukken van het boek van de website van de uitgever te downloaden en zijn of haar voorlees-filmpje op de Facebook-pagina van het boek te zetten.

Tessa, die zelf MS heeft en ambassadeur is van stichting MS Research, neemt bij de start van de marathon het eerste exemplaar van Een Moeder vol Stoplichten in ontvangst op basisschool De Oostwijzer te Zoetermeer. Stichting MS Research verspreidt 1000 exemplaren van het boek onder neurologen en MS-verpleegkundigen. Presentator Klaas van Kruistum, bekend van Zapplive, Checkpoint en Klaas kan alles, draagt de actie een warm hart toe en doet op de Facebook-pagina van Een Moeder vol Stoplichten een oproep om mee te doen aan de voorleesmarathon.

Erkenning en herkenning voor kinderen

Het boek vertelt het verhaal van Amelie wiens moeder plotseling ziek is. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Soms is Amelie boos en verdrietig, dan weer vrolijk en blij. Maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?

Het verhaal biedt herkenning en erkenning aan kinderen tussen de 8-12 jaar. Er zit ook een doe-boek bij dat kinderen helpt om hun ervaringen op een rijtje te zetten en hun eigen verhaal te vertellen over de ziekte van hun ouder. Want vertellen hoe je je voelt helpt!

Auteurs van het boek zijn Beitske Bouwman (van o.a. ‘Noem het liefde’ en ‘Daan en Olivia’, Uitgeverij Querido) en klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie. De illustraties zijn gemaakt door Karst-Janneke Rogaar (van o.a. ‘Spinder’ van Simon van der Geest, Uitgeverij Querido).

Bekende Nederlanders, kinderpsychologen en MS verpleegkundigen worden uitgenodigd om mee te doen en op scholen voor te lezen. De voorleessessies worden gefilmd en op de Facebookpagina van ‘Een Moeder vol Stoplichten’ gepubliceerd. Zo kan iedereen de marathon volgen! Wil je mee doen aan de voorleesmarathon als leerkracht van een klas, als MS deskundige, kinderpsycholoog/ coach, neuroloog, ervaringsdeskundige of omdat je deze actie een warm hart toe draagt?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen