Cathy van Beek Ambassadeur Zorg voor MVO Nederland

Cathy van Beek, lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc, is ambassadeur Zorg voor MVO Nederland geworden. Verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van het Nijmeegse ziekenhuis wist Van Beek al mooie projecten te realiseren.

De inzet van groene energie en het terugdringen van medicijnresten in afvalwater zijn slechts twee voorbeelden. Binnenkort krijgen zo’n 5.500 medewerkers nieuwe dienstkleding, gemaakt van duurzaam materiaal. Voor de productie is 94 procent minder water nodig en 46 procent minder energie. “En we zijn nog lang niet klaar,” aldus Cathy van Beek “binnen de gezondheidszorg is nog een wereld te winnen op het gebied van duurzaamheid.”

Duurzaamheid op de agenda
Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland: “Bij MVO Nederland zien we bedrijven en organisaties als de aanjagers van een nieuwe, waardegedreven samenleving. Samen met hen werken wij aan versnelling van de duurzame economie. De zorg heeft als sector een enorme impact. Cathy van Beek stond in 2011 aan de wieg van ons MVO Netwerk Zorg en weet binnen haar sector, op nationaal en internationaal niveau de duurzaamheidsvraagstukken te agenderen en te verbinden. Ze heeft lef, ze gaat ervoor en is bereid grote stappen te zetten en discussies aan te gaan. Als ambassadeur voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de zorg support Cathy ons in het overleg én de actie met stakeholders.”

Cathy van Beek is heel vereerd dat zij zich de eerste ambassadeur Zorg mag noemen: “Ik wil duurzaamheid graag op de agenda. Aan de ene kant proberen ziekenhuizen mensen beter te maken, maar aan de andere kant hebben zij een negatieve impact op de omgeving en daarmee op de gezondheid van mensen. Het is onze verantwoordelijkheid om hier aandacht voor te hebben. Daarom richten we ons in samenwerking met diverse partners ook op preventie. Voor nu, maar ook straks, voor de kinderen van onze kinderen.”

Duurzaamheid in de genen bij het Radboudumc
Duurzaamheid maakt onderdeel uit van de strategie van het Radboudumc, ‘Duurzaamheid in de genen’ genaamd. De focus van het komende jaar ligt op het verwerken van afval, circulair inkopen, duurzame inzetbaarheid en medicijnresten uit afvalwater verwijderen. Naast organisatiebrede initiatieven worden medewerkers gestimuleerd en gefaciliteerd om eigen duurzame ideeën toe te passen.
Bron: Radboudumc
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen