Boehringer Ingelheim versterkt door partnerschap met Peking University

Array

Boehringer Ingelheim en de universiteit van Peking (Peking University, PKU) gaan een ambitieus en strategisch partnerschap aan om samen vroege wetenschappelijke innovaties te stimuleren voor een groot aantal gebieden met een grote medische behoefte.

Het partnerschap zal een veelzijdig samenwerkingsmodel bieden dat snel en flexibel voorziet in de specifieke behoeften van de betrokken onderzoeksgroepen. Het zal bestaan uit onderzoek op projectbasis, een gezamenlijk programma voor postdoctorale onderzoekers en een aantal door Boehringer Ingelheim gesubsidieerde onderzoekers. Het partnerschap richt zich erop de portefeuille van Boehringer Ingelheim op het terrein van vroege en unieke pijplijnprojecten te versterken ter ondersteuning van de ambitie van het bedrijf om voorop te lopen op het gebied van wetenschap en techniek en om meer ‘first-in-class’-geneesmiddelen met baanbrekend potentieel aan te bieden. Dit tilt de inzet van Boehringer Ingelheim op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in Azië naar een hoger niveau.

Onderzoekteams PKU

Onderzoeksteams van de PKU zullen nauw samenwerken Boehringer Ingelheim om de expertise van het bedrijf op het vlak van farmaceutische onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten maximaal te ontplooien met nieuwe benaderingen en inzichten. Zo kunnen nieuwe doelen en geneesmiddelen binnen en buiten de belangrijkste therapiegebieden van het bedrijf geïdentificeerd worden. Dit geldt onder meer voor kanker, kankerimmunologie en immuunmodulatie, ademhalings- en cardiometabole ziekten en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel.

Over Peking University (PKU), China

De universiteit van Peking (PKU) is de eerste nationale brede universiteit van China en is opgericht in 1898. De PKU behoort tot de wereldtop van onderzoeksuniversiteiten en heeft 68 faculteiten en afdelingen met studierichtingen op het gebied van natuurwetenschappen, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, technische wetenschappen, informatiewetenschap & -technologie, medische wetenschappen, enz. De universiteit van Peking heeft op dit moment ruim 8200 mensen in dienst als wetenschappelijk en ondersteunend personeel, ruim 40.000 studenten en promovendi en ruim 347 instituten en onderzoekscentra.

Een aantal sterke studierichtingen die relevant zijn voor de ontdekking van geneesmiddelen zijn life sciences, scheikunde, medische en farmaceutische wetenschappen. Ook van belang hierbij zijn de 10 ziekenhuizen die aan de universiteit verbonden zijn. Tegenwoordig is de universiteit van Peking de bakermat voor hoogwaardige en creatieve talenten, een koploper in onderzoek en innovatie en een brug voor internationale uitwisselingen met China. In de afgelopen paar jaar is de universiteit bezocht door regeringsleiders van bijna 30 landen en staten en ongeveer 300 rectors van universiteiten van wereldfaam. Ook zijn er uitwisselingsprogramma’s opgezet met ruim 240 universiteiten in meer dan 50 landen.

Boehringer Ingelheim

Innovatieve geneesmiddelen voor mensen en dieren, daarvoor zet het onderzoeksgerichte farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim zich al meer dan 130 jaar in. Boehringer Ingelheim is een van de 20 grootste bedrijven in de farmaceutische industrie en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Elke dag creëren ongeveer 50.000 medewerkers waarde door middel van innovatie in de drie bedrijfsonderdelen: geneesmiddelen voor menselijk gebruik, diergezondheid en contractproductie van biogeneesmiddelen. In 2016 behaalde Boehringer Ingelheim een netto-omzet van rond de 15,9 miljard euro. Met meer dan drie miljard euro komen de uitgaven voor R&D overeen met 19,6 procent van de netto-omzet.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is vanzelfsprekend voor Boehringer Ingelheim. Daarom is het bedrijf betrokken bij maatschappelijke projecten zoals het initiatief “Making More Health”. Tevens stimuleert Boehringer Ingelheim actief diversiteit onder zijn personeel en profiteert het van de verschillende ervaringen en vaardigheden van zijn medewerkers. Daarnaast ligt de focus op bescherming van het milieu en duurzaamheid bij alles wat het bedrijf doet.

Meer informatie over Boehringer Ingelheim is te vinden op www.boehringer-ingelheim.nl of in het jaarverslag: http://annualreport.boehringer-ingelheim.com

Bron: Boehringer Ingelheim

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen