Gert Verberne nieuw lid Raad van Toezicht ViaSana

Array

De Raad van Toezicht van de Stichting ViaSana te Mill heeft een nieuw lid in de persoon van dr. Gert Verberne (1952). Volgens rooster heeft Gert van Lieshout afscheid genomen van genoemde Raad. Na de wisseling vormt Gert Verberne samen met Jan Claassen en Willemieke Vervoort de nieuwe Raad van Toezicht van ViaSana.

De inmiddels landelijk bekende Kliniek ViaSana is gespecialiseerd in orthopedische ingrepen en levert verzekerde zorg. Bij haar behandelingen scoort zij in patiënt-tevredenheidsonder- zoeken onveranderd zeer hoog.

Ervaring

De heer Verberne heeft ruime ervaring in de gezondheidsector. Zo was hij in de periode 1983-2013 algemeen chirurg, o.a. in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Hier is hij destijds secretaris geweest van het Stafbestuur, was opleider in de Chirurgie en heeft vele andere commissie- en bestuursfuncties gehad. Na zijn pensionering in 2013 heeft Verberne altijd zijn interesse in de gezondheidszorg behouden. Zo is hij naast lid Raad van Toezicht in ViaSana ook lid van de Dossiercommissie in MMC Amersfoort, ad hoc voorzitter van Calamiteitencommissie aldaar en participant in de NIVEL onderzoeksgroep patiëntveiligheid. Één van zijn hobby’s betreft de geschiedenis der geneeskunde.

Complementair

Bij de selectie is in belangrijke mate gekeken naar ervaring in de gezondheidszorg van het nieuwe lid voor de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat met de toetreding van Gert Verberne tot haar gelederen, deze toegevoegde waarde in hoge mate aanwezig is.

Bron: ViaSana

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen