UMCG Beatrixoord opent op 1 juni nieuwe hoofdingang

0
1101

Op donderdag 1 juni opent UMCG Beatrixoord de nieuwe hoofdingang en centrale hal.  Hiermee eindigt voorlopig een periode van intensieve verbouwingen en is Beatrixoord klaar voor de zorg van nu en de toekomst.

De nieuwe hoofdingang is voor patiënten en bezoekers veel duidelijker te zien en daardoor eenvoudiger te vinden. In de ruime en lichte centrale hal worden patiënten en hun naasten gastvrij ontvangen.

Tussen de therapieën en behandelingen door kunnen zij er op een prettige manier andere patiënten ontmoeten, informatie krijgen en ontspannen. De hal straalt uit ‘wij zijn er voor u’, heeft een open karakter en is met het vele glas gericht op de buitenwereld. De verbouwde en gemoderniseerde behandelafdelingen hebben veel kleur en maken verbinding met de groene omgeving van Beatrixoord.

Verbouw

Beatrixoord in Haren is in de jaren ‘60 van de vorige eeuw gebouwd. Het is een stevig en robuust gebouw maar het interieur raakte gedateerd. Daarom is Beatrixoord de afgelopen zes jaren grondig verbouwd zodat het gebouw weer volledig  aansluit bij de eisen van de zorg van nu. Over ongeveer twee jaar worden nog drie verpleegafdelingen grondig verbouwd, zodat Beatrixoord dan helemaal klaar is voor de zorg van de nabije toekomst.

‘Kleintje UMCG’

In UMCG Beatrixoord zijn meerdere afdelingen van het UMCG gehuisvest. De grootste afdeling is het Centrum voor Revalidatie, dat net als het Tuberculosecentrum van oudsher al op locatie Beatrixoord is gevestigd. Daarnaast zijn de afgelopen jaren respectievelijk een poli Cardiologie, het Anesthesie Pijncentrum, Wervelkolomcentrum en Bekkenbodencentrum van het UMCG in Beatrixoord gevestigd. Naast revalidatiecentrum is Beatrixoord daardoor ontwikkeld tot een ‘kleintje UMCG’. Dat is dan ook terug te zien aan de gevel van de nieuwe hoofdingang.

Bron: UMCG

Vorig artikelVoorspellen is beter dan genezen
Volgend artikelGert Verberne nieuw lid Raad van Toezicht ViaSana
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.